Κορωναϊός : Μητροπολίτης διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση


Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας  Κοσμά, που νοσεί με κορωναϊό και νοσηλευόταν στο Αγρίνιο.

Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης στο Νοσοκομείο Αγρινίου, ξεκίνησαν οι τιτάνιες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού να πειστεί ο ιεράρχης και να διασωληνωθεί, με τον ίδιο να το αρνείται κατηγορηματικά.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ωστόσο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό.

Υπενθυμίζεται πως ο ιεράρχης μεταφέρθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, παρά την άρνησή του τις προηγούμενες ημέρες, μετά από επίμονη παρότρυνση των γιατρών του.

Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την υγεία του Μητροπολίτη Κοσμά
"Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη  1η  Δεκεμβρίου  2021

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και αντιμετωπίζοντας ήπια τα συμπτώματα του κορωνοϊού παρέμεινε στην οικία του, υπό την καθοδήγηση των ιατρών του.
Σήμερα το απόγευμα κρίθηκε απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς του να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου για πιο άμεση παρακολούθηση.

Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη