Θεσσαλονίκη : Τρεις Ελληνες απήγαγαν αλλοδαπό και ζητούσαν λύτρα, για να τον ελευθερώσουν

Θεσσαλονίκη : Δύο άτομα απήγαγαν άντρα και ζητούσαν λύτρα για να τον ελευθερώσουν

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην άμεση σύλληψη τριών ατόμων που ενέχονται σε υπόθεση αρπαγής και εκβίασης.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 31, 17 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης και παράνομης οπλοχρησίας.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (04-12-2021) πραγματοποιήθηκε καταγγελία από αλλοδαπή γυναίκα, σύμφωνα με την οποία άγνωστα άτομα είχαν απαγάγει τον 33χρονο σύζυγό της και ζητούσαν για την απελευθέρωση του το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Άμεσα, υπήρξε κινητοποίηση αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες (04-12-2021) εντοπίσθηκε, στην περιοχή της Περαίας, και απελευθερώθηκε ο 33χρονος αλλοδαπός, ενώ συνελήφθησαν επιτόπου οι τρεις ημεδαποί δράστες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι την 03-12-2021 ο 33χρονος εισήλθε παράνομα στην ελληνική επικράτεια και κινούμενος πεζός επί την Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης απήχθη από τον 31χρονο και έτερο άγνωστο δράστη, οι οποίοι τον μετέφεραν στην περιοχή της Περαίας, όπου οι δύο 17χρονοι ασκούσαν βία σε βάρος του και απαιτούσαν εκβιαστικά από τη σύζυγο και από συγγενικά του πρόσωπα την καταβολή χρηματικού ποσού για την απελευθέρωση του.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη