Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα, από στέλεχος του Ελληνικού Στρατού


Σε στέλεχος του Ελληνικού Στρατού στον Βόλο οδήγησαν οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας για ληστεία που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο σε φαρμακείο με θύμα 39χρονη υπάλληλο.

Η Αστυνομία προχώρησε χθες (09-12-2021) στην εξιχνίαση της υπόθεσης σχηματίζοντας δικογραφία κατά 41χρονου στρατιωτικού, που υπηρετεί στον Βόλο, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης Αυτοφώρου.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο δράστης χρησιμοποίησε ένα… παιδικό πιστόλι για να διαπράξει τη ληστεία. Ο ληστής είχε εισβάλει στο φαρμακείο στην πλατεία Λειβαδακίου στις 29 Οκτωβρίου, όταν βεβαιώθηκε ότι η 38χρονη υπάλληλος ήταν μόνη.

Όρμησε μέσα φορώντας σκούφο, προστατευτική μάσκα και γάντια μιας χρήσης για να μην αφήσει αποτυπώματα και ζήτησε τις εισπράξεις, ανοίγοντας το μπουφάν του για να δείξει στη γυναίκα το πιστόλι που είχε περασμένο στη ζώνη του.
Η υπάλληλος τρομοκρατήθηκε, καθώς ο ληστής απείλησε ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά της και έτσι άνοιξε την ταμειακή μηχανή και του έδωσε περίπου 800 ευρώ από την ημερήσια είσπραξη. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, οι αστυνομικοί βρήκαν το πλαστικό πιστόλι – παιχνίδι στο σπίτι του και το κατέσχεσαν.

Σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για ληστεία και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη