Σε κάθειρξη 20 ετών για δολοφονία, καταδικάστηκε πρωταγωνιστής του Netflix


Σε κάθειρξη 20 ετών καταδικάστηκε ο Tiger King, που έγινε γνωστός από ντοκιμαντέρ στο Netflix.

Ο «Εξωτικός Τζο» (Joe Exotic), ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης ενός ζωολογικού κήπου, δεν κατάφερε να πείσει τα αμερικανικά δικαστήρια να τον αφήσουν ελεύθερο και καταδικάστηκε, για άλλη μια φορά, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.


Ο «βασιλιάς των τίγρεων» ή Τζο Μαλντονάντο-Πάσατζ, όπως είναι το όνομά του με το οποίο έγινε γνωστός, καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2020 σε κάθειρξη 22 ετών επειδή σχεδίασε τη δολοφονία της άσπονδης εχθρού του, της ακτιβίστριας Κάρολ Μπάσκιν. Λόγω ενός δικονομικού λάθους, ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε στη συνέχεια να μειωθεί η ποινή του.


Στην ακροαματική διαδικασία στην Οκλαχόμα Σίτι, αντικείμενο της οποίας ήταν να οριστεί μια νέα ποινή, ο 58χρονος Τζο ζήτησε «να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία». «Μην με αφήσετε να πεθάνω στη φυλακή», είπε στον δικαστή, υπενθυμίζοντας ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη.


Η Κάρολ Μπάσκιν παρακάλεσε τον δικαστή να τον κρατήσει στη φυλακή, λέγοντας ότι φοβάται ακόμη για τη ζωή της. Ο δικαστής τελικά τον καταδίκασε σε κάθειρξη 20 ετών και τεσσάρων μηνών.

Ο «Εξωτικός Τζο» έκανε περιουσία χάρη στον ζωολογικό κήπο που άνοιξε το 1999 στην Οκλαχόμα αλλά στη συνέχεια έχασε τα πάντα σε κομπίνες.

Η ιστορία του συνάρπασε πολλούς όταν παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ «Ο βασιλιάς των τίγρεων» (Tiger King) στην αρχή της πανδημίας. Κεντρικό θέμα του ντοκιμαντέρ αυτού ήταν η διένεξη του Τζο με την Κάρολ Μπάσκιν, μια ακτιβίστρια από τη Φλόριντα που αγωνίζεται για την απελευθέρωση των αιλουροειδών και η οποία τον κατηγορούσε για κακομεταχείριση των ζώων του και είχε ορκιστεί να τον οδηγήσει στη χρεοκοπία.


Ο Μαλντονάντο-Πάσατζ τελικά πρότεινε σε δύο άνδρες να τους πληρώσει χιλιάδες δολάρια για να σκοτώσουν την εχθρό του. Ο ένας από αυτούς όμως ήταν αστυνομικός και είχε διεισδύσει στον κύκλο του για να τον παγιδεύσει. Η συνέχεια του πρώτου ντοκιμαντέρ, «Ο βασιλιάς των τίγρεων 2», προβλήθηκε τον Νοέμβριο από την πλατφόρμα και γνώρισε επίσης μεγάλη επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη