Με πνευμονία που του προκάλεσε ο κορωναϊός, στο Νοσοκομείο ο Βόβολης για 9ημερη νοσηλεία


Η πνευμονία, που του προκάλεσε η COVID-19, τον οδήγησε στο Σισμανόγλειο για 9 ημέρες 
- «Η νόσος εμένα με πήρε λίγο πιο βαριά από άλλους ανθρώπους» αναφέρει
Εννέα ημέρες στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο νοσηλεύτηκε ο γνωστός καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης ο οποίος προσβλήθηκε για δεύτερη φορά από τον κορωναϊό. Ο γιαστρός, στον οποίο το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχει επιβάλει 12μηνη αναστολή ιατρικού επαγγέλματος λόγω της αντιεμβολιαστικής δράσης του, αποκάλύψε ο ίδιος τη νέα περιπέτεια της υγείας του με βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης, ο οποίος είχε γίνει ο «μπροστάρης» του αντιεμβολιαστικού κινήματος, φαίνεται ότι... αλλάζει απόψεις σχετικά με την επικινδυνότητα της νόσου του κορωναϊού.

Βέβαια, μάλλον επηρεάστηκε από το γεγονός ότι νόσησε και ο ίδιος, και μάλιστα βαριά, αφού νοσηλεύτηκε για εννέα μέρες στο νοσοκομείο. Χρειάστηκε, δε, να το αποκρύψει, για να μην «πέσουν τα αδηφάγα ΜΜΕ πάνω του».
Ο γιατρός δημόσια αποκαλεί πια τον κορωναϊό ως σοβαρή αρρώστια, που «μπορεί να σκοτώσει», επιμένει ωστόσο να μην κάνει χρήση του πιστοποιητικού νόσησης, αυτού του «αισχρού εγγράφου», όπως το χαρακτηρίζει.

Ο Φαίδων Βόβολης περιγράφει τι του προκάλεσε και τι του άφησε στους πνεύμονες ο κορωναϊός :

«Εισήχθην στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο για 9 μέρες. Η νόσος COVID εμένα με πήρε λίγο πιο βαριά από άλλους ανθρώπους. Οπως έχουμε ξαναπεί, τους περισσότερους τους πιάνει ήπια έως ασυμπτωματικά, κάποιους εξ αυτών βαρύτερα και κάποιοι από αυτούς καταλήγουν. Εμείς δεν έχουμε πει ποτέ ότι υποτιμούμε την νόσο COVID-19. Δεν έχουμε πει ποτέ κάτι το οποίο να είναι ενάντιο στην πραγματικότητα. Εχουμε τονίσει την εναντιότητά μας σε υποχρεωτικότητες. Προσπάθησαν να μας κάνουν αντιεμβολιαστές.

Δεν το κατάφεραν γιατί όσοι κατάλαβαν τι λέμε κατάλαβαν ότι δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ αντιεμβολιαστές. 
Νόσησα λοιπόν και βρέθηκα στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο για 9 μέρες, διότι σε εμένα μετατράπηκε σε πνευμονία. Είναι το post COVID σύνδρομο επί της ουσίας. Ενας γερός οργανισμός, χωρίς ιστορικό, χωρίς κάπνισμα, ο οποίος μπόρεσε και αντεπεξήλθε σε λίγες μέρες. Σίγουρα αφήνει κάποια πράγματα πάνω στους πνεύμονές μου. 
Υπήρξε τρανσαμηναιμία, αύξηση ηπατικών ενζύμων δηλαδή, τα υπόλοιπα εργαστηριακά ήταν αρκετά καλά. Δεν υπήρξε αύξηση ινωδογόνου, φερριτίνης και βαθμού πηκτικότητας σε εμένα. Χτυπήθηκαν βέβαια οι πνεύμονες, υπήρξε ένα θέμα. Εκατσα μέσα 9 μέρες. Το αποκρύψαμε. Δεν έπρεπε να μαθευτεί.

Λέμε πάντα προσοχή. Η κάθε ίωση έχουμε πει δυνητικά μπορεί να σκοτώσει. Οπως και η Covid-19. Δεν είμαι αυτός που έχει πει ότι είναι μια γριπούλα, είναι κάτι παραπάνω σίγουρα. Αυτό όμως δεν καταστρατηγεί τις βασικές αρχές ελευθερίας μας. Το ενάντια στην υποχρεωτικότητα. Το έχω ξαναπεί ότι ακόμα και 80% θνητότητα να είχε, ο γιατρός υπερασπίζεται τον κάθε ασθενή του και την ελευθερία του στο δικαίωμά του.

Στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο οι συνάδελφοι γιατροί μου φέρθηκαν άψογα, το νοσηλευτικό προσωπικό το ίδιο, οι τραυματιοφορείς. Ολο το νοσοκομείο και τους ευχαριστώ. Ηταν μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα. Φυσικά πάντα πρέπει να προσέχουμε. Εννοείται στην κάθε ίωση, όπως και σε αυτή, η οποία κάνει και πιο περίεργες επιπλοκές.

Προσωπικά λοιπόν θέλω να ξανατονίσω ότι έχω νοσήσει. 
Αρα, μου έχουν δώσει επί της ουσίας ένα πιστοποιητικό νόσησης. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω ποτέ. Δεν πρόκειται να γίνει χρήση αυτού του αισχρού διαβατηρίου», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη