Μεγάλο χτύπημα σε πειρατικά δίκτυα Nova και Cosmote


Μεγάλο χτύπημα σε πειρατικά δίκτυα Nova και Cosmote
Μεγάλο «χτύπημα» πέτυχε η Επιτροπή για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Η Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ) προχώρησε σε μια μεγάλη κίνηση για την καταπολέμηση της παράνομης προβολής περιεχομένου από τα προγράμματα της COSMOTE TV και της Nova.

Όπως φαίνεται, αρκετοί IPTV servers βρίσκονται πλέον εκτός λειτουργίας και έχει διακοπεί η μετάδοση του προγράμματος σε όσους είχαν πρόσβαση σε ειδικούς αποκωδικοποιητές (Android TV Boxes) που είναι ειδικά διαμορφωμένοι για να προβάλλουν το σχετικό υλικό.

Η μετάδοση αυτού του προγράμματος γίνεται σε πραγματικό χρόνο, κάτι που δίνει στους πελάτες των «πειρατών» να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο, και με σαφώς μικρότερο αντίτιμο από το νόμιμο, το περιεχόμενο και των δύο συνδρομητικών μπουκέτων.

Μάλιστα, είναι έτσι προσαρμοσμένοι για να ενημερώνονται αυτόματα για νέα feeds και έτσι παρόλες τις προσπάθειες των δύο εταιρειών, να λειτουργούν απρόσκοπτα. Η ΕΔΠΠΙ φαίνεται πως πέτυχε πάντως ένα μεγάλο χτύπημα στην πλευρά της «πειρατείας», συνεχίζοντας μια σειρά ενεργειών που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για να περιοριστεί η παράνομη θέαση περιεχομένου.

Τόσο οι υπεύθυνοι της COSMOTE TV, όσο και της Nova έχουν αναφέρει αρκετές φορές στις επίσημες ενημερώσεις τους πως οι πειρατικές συνδέσεις στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις εκατοντάδες χιλιάδες και αποτελούν μια σημαντική πληγή για τις επενδύσεις που γίνονται σε περιεχόμενο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη