Στέφανος Βερλέκης : Ο ιερέας που συνελήφθη για βιασμούς και αποπλάνηση ανηλίκων


Ο 37χρονος ιερέας του ναού Αγίου Δημητρίου και Όπλων στα Κάτω Πατήσια συνελήφθη χθες για τον βιασμό ανήλικης, ενός 16χρονου κοριτσιού, επί πέντε μήνες, από τα τέλη του 2019 έως τους πρώτους μήνες του 2020.
Ο κατηγορούμενος σάτυρος με τα ράσα, που λειτουργεί τα τελευταία έξι χρόνια στον ιερό ναό των Κάτω Πατησίων, αφού κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της 17χρονης σήμερα μαθήτριας, καθώς η μικρή λένε οι πληροφορίες είναι ένα ιδιαίτερα συνεσταλμένο παιδί με θεοσεβούμενους γονείς, την έβαζε να του στέλνει φωτό από διάφορα σημεία του σώματος της ενώ και ο ίδιος έστελνε το μόριο του. Ήταν δε, τέτοια η ψυχολογική πίεση που της ασκούσε που η μαθήτρια έφθασε σε σημείο να βλέπει τον σάτυρο ρασοφόρο και να λιποθυμάει από τον φόβο της.
Το κορίτσι αποφάσισε τώρα, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, να μιλήσει και να καταγγείλει τον άνθρωπο που τη βίασε επανειλημμένα στο παρελθόν. Εναν άνθρωπο που εμπιστεύθηκε σαν πνευματικό της και εκείνος την εκμεταλλεύθηκε με το χειρότερο τρόπο. Και δεν είναι το μόνο παιδί-θύμα του 37χρονου ιερέα.

Έρευνα και για άλλα κορίτσια που έπεσαν θύματα του ιερέα-βιαστή
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η 18χρονη σήμερα κοπέλα δεν είναι το μόνο θύμα του ιερέα και γίνονται έρευνες και για άλλες καταγγελίες σε βάρος του.

Ο 37χρονος φαίνεται ότι είχε αναπτύξει συγκεκριμένο τρόπο δράσης, χρησιμοποιώντας το κατηχητικό, στο οποίο δίδασκε, για να εκμεταλλεύεται αθώες ψυχές. Ο ιερέας φέρεται να έλεγε στα κορίτσια του κατηχητικού που προσέγγιζε ότι είναι ο πνευματικός τους και καθοδηγητής τους και ότι πρέπει να τα συζητούν όλα, ακόμη και τα προσωπικά τους προβλήματα, προκειμένου να βρίσκουν λύση. Αυτός φαίνεται ότι ήταν και ο αρχικός τρόπος προσέγγισης των θυμάτων.

Ο 37χρονος ιερέας Στέφανος Βερλέκης είναι παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών, και πριν έρθει στην Αθήνα λειτουργούσε για περίπου 7 χρόνια στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Αρτα.

Τα sms που έστελνε στα υποψήφια θύματά του ο ιερέας-βιαστής
Ο συλληφθείς ιερέας οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή, ενώ στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατασχέθηκε ο υπολογιστής του. Επάνω του βρέθηκε ένα usb, το οποίο επίσης θα ερευνηθεί. Ηδη έχουν βρεθεί συνομιλίες στο messenger που δείχνουν ότι ο ιερέας έστελνε φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα στην ανήλικη που τον κατήγγειλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περσινή χρονιά είχε στείλει sms σε μία άλλη κοπέλα και της έγραφε «Καλησπέρα και συγγνώμη που ενοχλώ. Αν θέλεις κάνε μου πρόταση στα social! Ευχαριστώ πολύ!!!»




Το κορίτσι ζούσε υπό καθεστώς φόβου, από τη στιγμή που έπεσε θύμα του ιερέα. Η ίδια είχε αλλάξει συμπεριφορά, φοβόταν, ζήτησε να σταματήσει το κατηχητικό, ενώ χαρακτηριστικό του τρόμου που βίωνε ήταν το γεγονός ότι λιποθυμούσε κάθε φορά που τον έβλεπε.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά παρακολουθούσαν τις τελευταίες ημέρες τον ιερέα και κατέγραφαν κάθε του κίνηση. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον έθεσε σε αργία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη