Εκθέτει τον Τζόκοβιτς η πρωθυπουργός της Σερβίας : «Παραβίασε όλους τους νόμους, χρειάζονται άμεσα εξηγήσεις»


Η προσπάθεια του Νόβακ Τζόκοβιτς να μπει πάση θυσία στην Αυστραλία για να αγωνιστεί στο Australian Open, αρχίζει να γυρίζει μπούμερανγκ. 
Κατά την πολύκροτη δίκη που έγινε στη Μελβούρνη για την υπόθεση της βίζας του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο, οι δικηγόροι του επικαλέστηκαν τη νόσηση με κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου για να καταδείξουν ότι έχει περάσει πρόσφατα Covid-19 προκειμένου να παρακαμφθεί το γεγονός ότι δεν έχει εμβολιαστεί (ειδάλλως δεν θα μπορούσε να πάρει ιατρική εξαίρεση καθώς απαγορεύεται η είσοδος στην Αυστραλία σε μη εμβολιασμένους).

Ωστόσο, αυτή η επίσημη δήλωση απ' την πλευρά του Τζόκοβιτς, τον φέρνει αντιμέτωπο με νέους μπελάδες καθώς τις μέρες που ακολούθησαν της νόσησής του, ο Σέρβος τενίστας παρέστη σε τουλάχιστον δύο δημόσιες εκδηλώσεις στην πατρίδα του μολονότι όφειλε να είναι σε καραντίνα. Μάλιστα, η μία εξ αυτών ήταν παρουσία μικρών παιδιών, όπου ο Νόλε δεν φορούσε καν μάσκα!

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις (και) στο εσωτερικό της Σερβίας παρά το γεγονός ότι ο Τζόκοβιτς είναι εξαιρετικά δημοφιλής. 
Η πρωθυπουργός της χώρας, Άνα Μπρνάμπιτς, σε δηλώσεις της ξεκαθάρισε πως ο «Τζόκερ» θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις δημόσιες εμφανίσεις του, την ώρα που κατά δήλωσή του νοσούσε με κορονοϊό, προσθέτοντας ότι «παραβίασε όλους τους νόμους».

Μιλώντας στο «Reuters» η Μπρνάμπιτς τόνισε: «Ελπίζω η τελική απόφαση να ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Η αβεβαιότητα δεν κάνει καλό ούτε στον Τζόκοβιτς, ούτε στο Αυστραλιανό Όπεν. Δεν είμαι ούτε αισιόδοξη, ούτε απαισιόδοξη αυτή τη στιγμή για την έκβαση της υπόθεσης. Όσον αφορά τις δημόσιες εμφανίσεις του Νόβακ ενώ ήταν θετικός στην COVID-19, είναι ξεκάθαρο πως παραβίασε όλους τους νόμους. Χρειάζονται άμεσα εξηγήσεις και σε αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρω πότε έμαθε ότι είναι θετικός, δεν γνωρίζω πότε διάβασε ο ίδιος το αποτέλεσμα του test. Πρέπει να δώσει περισσότερες πληροφορίες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη