Επικό βίντεο με τις δύο γυναίκες που πήγαν να κάψουν επιχείρηση και λαμπάδιασαν οι ίδιες

Μια εμπρηστική ενέργεια που θα μπορούσε να είναι από σκηνή αμερικάνικης αστυνομικής ταινίας, αλλά και οι χειρισμοί για την εξιχνίαση της κακόβουλης πράξης από το ανακριτικό γραφείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου που θα μπορούσαν να διδάσκονται στις πυροσβεστικές ακαδημίες, συνθέτουν τα στοιχεία μιας εντυπωσιακής υπόθεσης με πρωταγωνίστριες δυο εμπρηστές με … γόβες!

Ο εμπρησμός σημειώθηκε σε επιχείρηση στο κέντρο του Ηρακλείου το Νοέμβριο του 2019 και από την πρώτη στιγμή όλοι έκαναν λόγο για μια πρωτόγνωρη περίπτωση. Κι αυτό γιατί από τις πολύ προσεκτικές και άκρως επαγγελματικές έρευνες του ανακριτικού της Π.Υ Ηρακλείου φάνηκε ότι τη φωτιά την έβαλαν δύο γυναίκες, οι οποίες μάλιστα κινδύνευσαν και οι ίδιες να καούν. Το εντυπωσιακό βίντεο δείχνει τη στιγμή της έκρηξης από τον εμπρησμό αλλά και το πώς λαμπάδιασαν οι δύο δράστιδες.

Τα στελέχη του ανακριτικού γραφείου της Π.Υ Ηρακλείου με επικεφαλής και επόπτη των ερευνών τον τότε προϊστάμενο του γραφείου δεν άφησαν στοιχείο ανεκμετάλλευτο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Όχι μόνο βρήκαν κάμερες που αποτυπώνουν το γεγονός, αλλά ζήτησαν άρση τηλεφώνων, ερεύνησαν νοσοκομεία της Κρήτης και της χώρας κι έκαναν κι άλλες ειδικές προανακριτικές πράξεις μέχρις ότου δικαιωθούν. Και τελικώς τα κατάφεραν οδηγώντας ενώπιον της Δικαιοσύνης τις δράστιδες αλλά και τον ηθικό αυτουργό που κρυβόταν πίσω από όλα αυτά. Κίνητρο της όλης υπόθεσης ήταν όπως προκύπτει από την έρευνα των πυροσβεστών η χρηματική αποζημίωση μέσω της ασφάλειας που είχε η συγκεκριμένη επιχείρηση. Πλέον η υπόθεση έχει περάσει στη διάθεση της Δικαιοσύνης και οι υπεύθυνοι αναμένεται να λογοδοτήσουν άμεσα.Το ιστορικό
Η επιχείρηση στην οποία εκδηλώθηκε ο εμπρησμός στεγάζονταν σε ισόγειο χώρο 60 τ.μ. περίπου πενταόροφου κτηρίου με επιχείρηση τουριστικού γραφείου στον 1ο όροφο και διαμερίσματα στους υπόλοιπους ορόφους. Λόγω της επικινδυνότητας οι πυροσβέστες εκκένωσαν όλη την πολυκατοικία καθώς ο κίνδυνος εκρήξεων ήταν ορατός εκείνο το βράδυ.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η επιχείρηση διέθετε σύστημα συναγερμού, σύστημα καμερών (εικόνας) ασφαλείας που κάλυπτε τον εσωτερικό χώρο της επιχείρησης. Ωστόσο τα στελέχη του ανακριτικού πληροφορήθηκαν ότι ο ιδιοκτήτης είχε δώσει προφορική εντολή στην μοναδική υπάλληλο του κατά τις τελευταίες μέρες λειτουργίας, να μην ενεργοποιεί τον συναγερμό την τελευταία εβδομάδα ενώ μετά από δική του εντολή, είχε αποσυνδεθεί και το καταγραφικό το οποίο κατέγραφε εικόνα από τις κάμερες εντός της επιχείρησης. Σε βιντεοληπτικό υλικό που κατάσχεσε η Πυροσβεστική από γειτονικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της προανάκρισης, διακρίνονταν δύο άτομα με γυναικεία χαρακτηριστικά να εισέρχονται μέσα στο χώρο της επιχείρησης έχοντας κλειδί στην κατοχή τους, να βρίσκονται εντός της επιχείρησης για 17 ́-18 ́ λεπτά περίπου, χωρίς να τους απασχολεί το γεγονός ότι ο χώρος έχει συναγερμό και κάμερες σε εμφανές (ορατό) σημείο, γεγονός που δηλώνει την γνώση τους ότι το σύστημα συναγερμού και καταγραφής εικόνας στην επιχείρηση δεν λειτουργούσε.


Ακολούθησε τηλεφώνημα από άγνωστο που ανέφερε ότι η εν λόγω πράξη προκλήθηκε από τον ιδιοκτήτη, προκειμένου να εισπράξει το χρηματικό ποσό για το οποίο έχει ασφαλισθεί η επιχείρηση. Επίσης ο άγνωστος που τηλεφώνησε είπε ότι η μία από τους δράστες είναι η σύντροφος του ιδιοκτήτη. Στην πορεία των ερευνών κλήθηκε για κατάθεση από την πυροσβεστική αρχικά η μια γυναίκα που αναγνωρίστηκε, η οποία φορώντας γάντια στα χέρια για να καλύψει τα σημάδια από τα εγκαύματα κατέθεσε στους πυροσβέστες. Από τις άρσεις των τηλεφώνων που έγιναν προέκυψε ότι βρίσκονταν στο Ηράκλειο το επίμαχο διάστημα, ενώ βρέθηκαν και φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επιβιώνουν την παρουσία τους στην πόλη. Ενδιαφέρον έχει ότι οι έρευνες έφτασαν μέχρι το ΚΑΤ όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί η μια εκ των δυο εμπρηστών που τραυματίστηκε όταν την "πέταξε" πολλά μέτρα μακριά το ωστικό κύμα.

Οι πυροσβέστες για να είναι σίγουροι ότι πρόκειται για τα συγκεκριμένα άτομα έκαναν έρευνα επίσης σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου όπου προέκυψε ότι είχαν καταλύσει οι δύο γυναίκες. Να σημειωθεί ότι τα άτομα που ανέλαβαν τη υπόθεση ζήτησαν στοιχεία μέχρι και από τους ασφαλιστικούς φορείς των δυο γυναικών για να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα λεγόμενά τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη