Μαζί στην ζωή και τον θάνατο : Εχασαν την μάχη με τον κορωναϊό οι δίδυμοι, διάσημοι τηλεοπτικοί αστέρες της Γαλλίας


Λαμπεροί, δημοφιλείς και αγαπημένοι ως το τέλος, οι διάσημοι αδελφοί Μπογκντάνφ, Ιγκόρ και Γκρίσκα πέθαναν όπως έζησαν: μαζί.

Ο Ιγκόρ έσβησε χωρίς να μάθει ότι έξι μέρες νωρίτερα είχε είχε φύγει από τη ζωή το άλλο του μισό, ο αδελφός του Γκρίσκα. Άλλωστε και οι δυο βυθίστηκαν σε κώμα σχεδόν ταυτόχρονα μετά από την σοβαρή επιβάρυνση της υγείας τους εξαιτίας επιπλοκών του κορωναϊού. 
Νικήθηκαν από τον κορωναϊό καθώς και οι δυο θεωρώντας εαυτούς άτρωτους, είχαν επιλέξει να μην εμβολιαστούν και να καταφεύγουν σε θεραπεία με βότανα.

Για τους δίδυμους αδελφούς Μπογκντάνοφ δεν περνούσε ώρα χωρίς να μιλήσουν. Είχαν αυτό το είδος της σχέσης που ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο σε ό,τι κι έναν έκαναν. Ο Γκρίσκα περισσότερο ομιλητικός και εξωστρεφής βασιζόταν πάντα στον αδελφό του Ιγκόρ που είχε πάντα την τελευταία λέξη.

Οι αγαπημένοι "απατεώνες" της γαλλικής σόουζ μπιζ όπως τους αποκαλούν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, έκαναν την εμφάνισή τους στο τηλεοπτικό στερέωμα στην δεκαετία του '80 παρουσιάζοντας μια εκπομπή επιστημονικής φαντασίας. Τρομερά εργατικοί, ευφάνταστοι και τολμηροί ξεχώρισαν, προκάλεσαν, αγαπήθηκαν. Για τις επιστημονικές και επιστημονικοφανείς θεωρίες τους αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας ακόμα και από το κορυφαίο γαλλικό ερευνητικό κέντρο, CNRS.

Οι αδελφοί Μπογκντάνοφ την δεκαετία του '80

Ενδεικτική της σχέσης τους και της ταύτισης του ενός με τον άλλο είναι μια ιστορία που τους συνόδευε από την εποχή που παρουσίαζαν στο κανάλι TF1 την εκπομπή TempsX. Όταν κάποια στιγμή ο ένας από τους δυο χρειάστηκε να απουσιάσει για ένα ταξίδι εκτός Γαλλίας, ο άλλος μαγνητοσκόπησε τις εκπομπές που θα ήταν μόνος υποδυόμενος και τους δυο ρόλους. Και το πιο φοβερό, ότι κανείς δεν το αντιλήφθηκε.

Τα δυο αδέλφια, που είχαν γεννηθεί το 1949, λάτρευαν να δημιουργούν μυστήριο γύρω από τη ζωή τους. Μυστήριο λοιπόν παρέμεινε και το γιατί αλλοιώθηκαν σε τέτοιο βαθμό τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και να απέκτησαν τόσο έντονα ζυγωματκά και σιαγώνες. Κάποια σπάνια ασθένεια ή αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις αισθητικής; Δεν ξεκάθαρισαν ποτέ τι ακριβώς τους είχε συμβεί.


Ό,τι κι αν ήταν αυτό δεν τους επηρέασε την αποδοχή τους από τον κόσμο, δεν μείωσε την δημοφιλία τους. Άλλωστε είχαν πάντα μια απάντησε σχεδόν για όλα και ειδικά για θέματα επιστήμης και τεχνολογίας και δη τα τελευταία χρόνια, τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Ιγκόρ Μπογκντάνοφ είχε 6 παιδιά, τέσσερα από τον πρώτο γάμο του και άλλα δύο με τη δεύτερη γυναίκα του με την οποία χώρισε τον Μάιο του 2018. Ελάχιστα είναι γνωστά για την προσωπική ζωή του Γκρίτσκα και δεν φαίνεται να είχε αποκτήσει παιδιά.

Το βέβαιο είναι πως το τέλος τους το είχαν προβλέψει. Πριν λίγα χρόνια σε μια συνέντευξη στην Ελβετικη τηλεόραση έλεγαν πως "το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα μας χωρίσει ούτε ο θάνατος".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη