«Σε στρατιωτικό και διπλωματικό αδιέξοδο η Τουρκία»

Δ. Γκολιδάκης : «Σε στρατιωτικό και διπλωματικό αδιέξοδο η Τουρκία»


Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία Διαμαντής Γκολιδάκης επεσήμανε το στρατιωτικό και διπλωματικό αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η Τουρκία. 
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γκολιδάκη: 
«Το παραλήρημα του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σχετικά με τα 12 ναυτικά μίλια και το casus belli, δείχνει ότι πλέον η γειτονική μας χώρα έχει πανικοβληθεί και επιδίδεται σε ρητορικά «πυροτεχνήματα» και κινήσεις εντυπωσιασμού. 
Ο Ερντογάν και το επιτελείο του για πρώτη φορά βρίσκονται απέναντι σε μια Ελλάδα που συνεχώς εξοπλίζεται και την ίδια στιγμή απαντά διπλωματικά ως ίσος προς ίσο σε όλες τις τουρκικές προκλήσεις, δημιουργώντας μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την τουρκική διπλωματία. Αυτό όμως που ανησυχεί περισσότερο από κάθε άλλο την Τουρκία, είναι ότι και η ίδια γνωρίζει πολύ καλά ότι η απειλή πολέμου προς την Ελλάδα είναι μόνο λεκτική, καθώς δεν έχει τα μέσα να την εφαρμόσει, διαπιστώνοντας ότι βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο διπλωματικό και στρατιωτικό, από το οποίο μπορεί να βγει μόνο ως χαμένη»…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη