Ο Τζόκοβιτς θετικός στον κορωναϊό, σε εκδηλώσεις χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας



Σύμφωνα με όσα ετοιμάζεται να καταθέσει η δικηγορική ομάδα, ο Τζόκοβιτς διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου και έως τις 30 του ίδιου μήνα είδε τα συμπτώματα να υποχωρούν, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τι έκανε ο ίδιος εκείνες τις ημέρες.

Βάσει του υλικού που πόσταρε ο ίδιος στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media, βραβεύτηκε από την εθνική ταχυδρομική υπηρεσία της Σερβίας, η οποία έβαλε την φιγούρα του σε γραμματόσημο και του απένειμε τιμητική πλακέτα σε σχετική εκδήλωση.


Τα ποσταρίσματα στους λογαριασμούς του έγιναν στις 17/12, μία ημέρα μετά την εκδήλωση (Πέμπτη 16/12) που έγινε την ίδια ημέρα κατά την οποία -όπως ισχυρίζονται οι δικηγόροι του - ανιχνεύτηκε θετικός στον κορωνοϊό με PCR test.

Η δίκη του έχει μετατεθεί για την ερχόμενη Δευτέρα (10/1) και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εάν θα ερωτηθεί για την παρουσία του στην εκδήλωση, στην οποία... φυσικά δεν τηρήθηκε κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο, όπως η χρήση μάσκας ή οι απαιτούμενες αποστάσεις. Τουναντίον, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, προχώρησε και σε αρκετές χειραψίες.


Το κείμενο της εθνικής ταχυδρομικής υπηρεσίας της Σερβίας στην επίσημη ιστοσελίδα της - Υπογραμμισμένο το κομμάτι στο οποίο τον ευχαριστεί για την παρουσία του «σήμερα 16/12»







Ένα ιταλικό δημοσίευμα και μία σειρά από φωτογραφίες στα social media "καίνε" τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αφού εμφανίζεται να έχει δώσει το παρών χωρίς μάσκα σε εκδήλωση τένις για παιδιά στις 17 Δεκεμβρίου, όταν - σύμφωνα με έγγραφο που έχει καταθέσει στο δικαστήριο της Αυστραλίας - είχε διαγνωστεί με κορονοϊό μία ημέρα νωρίτερα.

Κι αν υποθέσουμε ότι στις 16 δεν γνώριζε ακόμη, μία ημέρα μετά έδωσε το «παρών» και σε άλλη εκδήλωση.

Αυτή τη φορά ήταν της Ένωσης τένις Βελιγραδίου η οποία βράβευσε νεαρούς τενίστες/-στριες (ηλικίας έως και 18 ετών) στους οποίους ο Τζόκοβιτς δεν χάλασε το χατίρι και φωτογραφήθηκε... σωρηδόν μαζί τους. Βεβαίως, ούτε εκεί τηρήθηκαν τα μέτρα.




Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι μετά την πρώτη εκδήλωση, τήρησε σιγή ιχθύος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Αυτό που θα πρέπει να αποδείξει πλέον ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το πότε κόλλησε, αν γνώριζε από πριν ότι ήταν θετικός και έσπασε την καραντίνα του, ή αν το όλο επιχείρημα περί θετικού τεστ το οποίο έγινε στην Σερβία είναι απλώς ένα πρόσχημα για να περάσει από το... παραθυράκι του νόμου των Αυστραλών και να αγωνιστεί κανονικά στο αυστραλιανό Open.




ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη