Γυναίκα έγινε άνδρας, το μετάνιωσε και ξαναγίνεται γυναίκα


Διεμφυλικό άτομο, όπως πίστευε ότι ήταν, που ξεκίνησε θεραπεία για την μεταβολή φύλου, άλλαξε γνώμη έπειτα από έξι χρόνια και τώρα διεκδικεί και πάλι το βιολογικό του φύλο.

Ο Ίσα Ισμαήλ είναι κουρέας και ζει στο Ντιτρόιτ της Πολιτείας του Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Ίσα πριν από 27 χρόνια είχε γεννηθεί κορίτσι και μέχρι τα 12 της μεγάλωνε ως tom boy, δηλαδή ντυνόταν με ρούχα για αγόρια και απέρριπτε οτιδήποτε θύμιζε το φύλο της. Αργότερα όμως, υπερ-θηλυκοποιήθηκε υπακούοντας σε όλα τα κοινωνικά στερεότυπα του φύλου της αν και όπως λέει σήμερα, "η σeξουαλικότητα ήταν πάντοτε κάτι το ρευστό". 
Ως έφηβη έβγαινε με αγόρια, ντυνόταν με ρούχα που αναδείκνυαν την θηλυκότητά της και χρησιμοποιούσε προϊόντα μακιγιάζ.

Όταν έφτασε όμως στην ηλικία των 19 ετών ανακοίνωσε στο περιβάλλον της πως ήταν διεμφυλικό άτομο και αποφάσισε να ξεκινήσει την διαδικασία μεταβολής φύλου ξεκινώντας με θεραπεία τεστοστερόνης.

Επί έξι χρόνια λάμβανε θεραπεία με ορμόνες που προκάλεσαν μεγάλες αλλαγές στο σώμα της κοπέλας που ήταν βάζοντας τέλος και στην έμμηνο ρύση της. Αποφάσισε επίσης, να προχωρήσει και σε χειρουργείο για την αφαίρεση του στήθους της.

Κάπου εκεί όμως άλλαξαν και πάλι όλα στη ζωή της καθώς συνειδητοποίησε πως ήθελε να επιστρέψει στο βιολογικό της φύλο.

Τον Φεβρουάριο του 2021 εμφάνισε σημάδια κατάθλιψης και σταμάτησε οριστικά την θεραπεία τεστοστερόνης και άρχισε την διαδικασία "de-transition", την διαδικασία δηλαδή για να ξαναγίνει γυναίκα.
Πλέον, η μεγάλη της πάλη για την ταυτότητά της βαίνει προς το τέλος. Όταν άρχισε να διαπιστώνει ότι οι ορμόνες την μετέτρεπαν σταδιακά σε αρσενικό δεν το άντεξε και κατάλαβε πως είχε κάνει μια λάθος επιλογή.

"Ήταν κάτι σαν θεία επιφοίτηση. Δεν χρειάζεται να παίρνω ορμόνες όλη μου τη ζωή", δηλώνει πια ανακουφισμένη. "Ήταν ένα σοκ. Αλλά μετά ακολούθησαν τα συναισθήματα ανακούφισης και χαράς. Είχα καταλάβει πως έπρεπε να ακούω τον εαυτό μου".
Αρχικά, όπως λέει, δεν πίστευε ότι η επαναφορά θα μπορούσε να πετύχει. Βλέποντας όμως τα αποτελέσματα και ότι πλέον μοιάζει ξανά με την γυναίκα που είναι της δίνει μεγάλη ικανοποίηση.

Ο Ίσα είναι πια έτοιμος να ξαναγίνει η Αλία, όπως είναι το όνομα της κοπέλας που πέρασε όλη αυτή την μεγάλη περιπέτεια και τώρα θέλει η ιστορία της να γίνει γνωστή για να βοηθηθούν και άλλοι νέοι που ενδέχεται να βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με αυτήν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη