Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς, λίγο πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα, στο στάδιο «Olembe», στην πρωτεύουσα του Καμερούν


Τραγωδία στο Καμερούν, λίγο πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα για το Κόπα Άφρικα.
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά από προσπάθειες φιλάθλων να εισέλθουν στο στάδιο «Olembe», στην πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ, προκειμένου να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της διοργανώτριας χώρας του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής απέναντι στις Κομόρες, στον νοκ άουτ αγώνα της φάσης των «16» του τουρνουά.
Ένας περιφερειακός κυβερνήτης, ο Νασέρι Πολ Μίγια, γνωστοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότερα θύματα, καθώς νοσοκομείο της περιοχής ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την απόπειρα εισβολής στο στάδιο.
«Μερικοί από τους τραυματίες είναι σε απελπιστική κατάσταση», αποκάλυψε η νοσοκόμα, Ολίνια Προύντενς, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να τους μεταφέρουμε σε εξειδικευμένο νοσοκομείο».

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι περίπου 50.000 άνθρωποι προσπάθησαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 60.000, αλλά δεν επρόκειτο να είναι γεμάτο περισσότερο από 80%, λόγω των περιορισμών για την COVID.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη