Κλειστοί δρόμοι στην Μακεδονία, από πλημμύρες και χιόνια


Κλειστοί δρόμοι στην Μακεδονία από πλημμύρες και χιόνια
Βροχοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία αλλά και χιόνια, ειδικά σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, φέρνει για δεύτερη μέρα η κακοκαιρία «Διομήδης». Στην Κεντρική Μακεδονία, η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς σοβαρά προβλήματα στο εθνικό και στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου. Στην Ημαθία έχει διακοπεί, από χθες το βράδυ, η κυκλοφορία στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νάουσας Σελίου, λόγω πτώσης δέντρου από τη χιονόπτωση. Στην Πιερία, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Κονταριώτισσας - Αγίου Σπυρίδωνα στο 12ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Ξηρολάκι, λόγω έντονης βροχόπτωσης.

Στο νομό Χαλκιδικής, από χθες το βράδυ έχει διακοπεί η κυκλοφορία, λόγω βροχοπτώσεων, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ορμύλιας- Βραστάμων και στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης - Μεταγγιτσίου. Επίσης, στο 1ο χιλιόμετρο δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Μουδανίων - Σιθωνίας με το δημοτικό διαμέρισμα Ολύνθου. Ωστόσο, αποκαταστάθηκε, σήμερα το πρωί, η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου - Μεγάλης Παναγιάς.

Λόγω υπερχείλισης παραπόταμου του Γαλλικού, κλειστό είναι το σημείο της επαρχιακής οδού Λειψυδρίου - Φαναρίου στο ύψος του Δ.Δ. Λειψυδρίου, στο νομό Κιλκίς.

Στο νομό Ημαθίας αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Νάουσας - Σελίου, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Βέροιας- Κοζάνης, μέσω Καστανιάς, από το 94ο έως το 98ο χιλιόμετρο, στη δημοτική οδό Νάουσας - Τριών Πέντε Πηγαδιών, στη δημοτική οδό Νάουσας - Σελίου.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, στο νομό Γρεβενών η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Τρικάλων, από το 13ο χλμ. έως το 30ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Σαμαρίνας - Βασιλίτσας, από το 13ο χλμ. έως το 48ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Ζιάκα - Περιβολίου - Αβδέλας, από το 13ο χλμ. έως το 45ο χλμ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στο δίκτυο της Καστοριάς, η χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητα στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 32ο χλμ. έως το 45ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 25ο χλμ. έως το 28ο χλμ., σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά. Στην Κοζάνη, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης - Πτολεμαΐδας, καθώς και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Φλώρινας, αντιολισθητικές αλυσίδες ή ειδικού τύπου ελαστικά χρειάζονται στην εθνική οδό Φλώρινας - Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 1ο χλμ. έως το 52ο χλμ., στην εθνική οδό Φλώρινας - Κοζάνης, από το 1ο χλμ. έως το 28ο χλμ, στην εθνική οδό Φλώρινας - Νίκης, από το 1ο χλμ. έως το 18ο χλμ., στην εθνική οδό Φλώρινας - Αγίου Γερμανού, από το 31ο χλμ. έως το 45ο χλμ., στον κάθετο άξονα (Α-27) της Εγνατίας οδού Φλώρινας - Νίκης, στο Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας και στην Επαρχιακή Οδό Αετού - Νυμφαίου, από το 1ο χλμ. έως το 9ο χλμ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη