Το Πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Καλαμαριά.


Το Πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ξεκινάει στην Καλαμαριά.

Ακολουθώντας την παράδοση των προηγούμενων χρόνων οι Βορεάδες Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς διοργανώνουν το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, το Σαραρίμ Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Ελληνικών Χορών.

Το φεστιβάλ που έχει ενταχθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (Conseil International de la Danse - CID - International Dance Council) της UNESCO στο Πανόραμα των σημαντικών παγκόσμιων γεγονότων για το χορό (CID Panorama-Important events in Dance) πραγματοποιείται φέτος διαδικτυακά δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής και σε ελληνικούς συλλόγους της ομογένειας.

Στις τρεις συνολικά ενότητες του φεστιβάλ α) το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 17:30-20:00 και την β) Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 12:00-14:30 και γ) Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 17:30-20:00 θα συμμετάσχουν συνολικά 300 παιδιά και έφηβοι, παρουσιάζοντας έθιμα, δρώμενα και χορούς από τη Ρωσία, τη Ρουμανία και τον Καναδά, από την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, δίνοντας στο φεστιβάλ ένα διεθνή χαρακτήρα.

Σε ξεχωριστή ενότητα θα φιλοξενηθεί on demand την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 12:00-14:30 το μουσικό σχήμα ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ με βαλκανικές μουσικές που θα δώσουν χρώμα στο άνοιγμα του Τριωδίου.

Αρωγοί στην υλοποίηση του φετινού Σαραρίμ είναι η Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης-Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Καλαμαριάς

Η πρόσβαση στο φεστιβάλ γίνεται μέσω της πλατφόρμας https://estage.gr και η φετινή διοργάνωση στηρίζει το Σύλλογο Βορείου Ελλάδος για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ.
Σαραρίμ, ένα περιδιάβασμα στους χορούς, τα έθιμα και τα δρώμενα του τόπου μας, μέσα από το λόγο και την κίνηση των παιδιών, μέσα από παιχνίδια, αινίγματα και δράσεις.

Γιατί ο χορός δεν είναι μόνο βήματα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη