Διέφυγε στην Αλβανία ο 20χρονος καταζητούμενος, ως συνεργός δολοφόνος του Άλκη


Βασικός ύποπτος της δολοφονίας του Άλκη διέφυγε στην Αλβανία

Όπως αποκαλύπτει το MEGA είναι φίλος του 23χρονου που έχει συλληφθεί για το έγκλημα στην περιοχή Χαριλάου.
Πρόκειται για έναν 20χρονο, με καταγωγή από την Αλβανία και μέλος του συνδέσμου της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ. 
Στο πόδι του έχει τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του δικεφάλου του Βορρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγες ώρες μετά την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, έσπευσε να φύγει από την Ελλάδα με προορισμό την πατρίδα του, την Αλβανία.

«Δεν έχει συλληφθεί κανείς. Μόνο ένας, που το αρνείται κιόλας. Είναι ανησυχητικό γιατί η Θεσσαλονίκη δεν είναι ούτε Νέα Υόρκη ούτε Λονδίνο. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι δεν γίνεται σωστή δουλειά όσον αφορά την προανάκριση και όσα πρέπει να κάνει η αστυνομία», δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή χαρτογράφησαν τη δράση οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και άνοιξαν τον κύκλο των ερευνών. 
Πρόκειται για άτομα που λειτουργούσαν στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που ζήτησε να ερευνηθεί και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Τον Μάρτιο του 2019 ο 23χρονος συλληφθείς και ο 20χρονος φίλος του μαζί με δύο ακόμη οπαδούς του ΠΑΟΚ, είχαν επιτεθεί σε δύο νεαρούς που απλώς δήλωσαν οπαδοί του Άρη. Στο ίδιο σχεδόν σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει την εμπλοκή του 20χρονου στην επίθεση του 2019, ωστόσο κρατά τα χαρτιά της κλειστά. 
Δεν ξεκαθαρίζει αν έχει διαφύγει στην Αλβανία και αν έχει σχέση με τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του.

Τουλάχιστον δέκα άτομα τα οποία αναζητά η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να ενεπλάκησαν στη δολοφονία του 19χρονου Αλκη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Την ίδια ώρα ο 23χρονος συλληφθείς εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες και κρατά μία σκληρή στάση.
Οι αρχές θεωρούν ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει καίνε τον 23χρονο και αποδεικνύουν ξεκάθαρα τη συμμετοχή του στο δολοφονικό χτύπημα.

Η δικαστική συντάκτρια του MEGA, Άννα Κανδύλη αποκάλυψε φωτογραφία ντοκουμέντο με τον 20χρονο βασικό ύποπτο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με τον Μαρίνο Αλειφέρη, ο 20χρονος με αυτοκίνητο έφτασε στον συνοριακό σταθμό στην Κρυσταλλοπηγή και πέρασε στην Αλβανία, κατόπιν ελέγχου του διαβατηρίου τόσο από τις Ελληνικές, όσο και από τις Αλβανικές Αρχές. Για την ώρα, πάντως δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο ύποπτο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη