Δυσβάσταχτος πόνος, για τον 32χρονο γιο του ανδρα που αυτοκτόνησε απο ντροπήΣτην αρχή ήταν ψίθυροι πίσω από την πλάτη του… Κι ύστερα, τα ερωτικά βίντεο που κυκλοφόρησαν απ’ το ένα κινητό στο άλλο και πυροδότησαν απροκάλυπτα κουτσομπολιά.

Το «χτύπημα» στην τιμή και υπόληψη ενός 59χρονου άνδρα, ήταν μεγάλο και αβάσταχτο. Ένιωσε ντροπή, για τους χαρακτηρισμούς που ακούγονταν για τις ερωτικές προτιμήσεις του γιου του κι έβαλε τέλος στη ζωή του, μη μπορώντας να «σηκώσει» τη κατακραυγή. Σε μια μικρή και κλειστή κοινωνία όπως αυτή της Καρπάθου, που όλα, ακόμα και σήμερα, «ζυγίζονται» αλλιώς.

«Όλα έγιναν από αυτά τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν. Στο καφενείο. Το συζητούσαν και το άκουσε. Αυτά τα βίντεο είχαν τραβηχτεί εδώ και δύο, τρία χρόνια απ’ ό,τι ξέρω. Μαθεύτηκε τώρα πριν ένα, δυο μήνες, από λόγια… ο ένας με τον άλλο, αυτός που το έδειξε μάλλον σε κάποιους… που έστειλε σε κάποιους το βίντεο… κι ο ένας με τον άλλο… διαδόθηκε… πολύ γρήγορα.
Το βίντεο αυτό, έφτασε στα χέρια του πατέρα. Έναν άνδρα παλαιάς κοπής, που ξαφνικά καταλαβαίνει ότι ο γιος του έχει δώσει δικαιώματα κι έχει γίνει ο περίγελος του χωριού», δήλωσε συγγενής του 59χρονου.

«Ο πατέρας δεν άντεξε μάλλον, την κατακραυγή του κόσμου, να το πω έτσι… Μικρή κοινωνία, καταλαβαίνετε… Γύρισε σπίτι του, μίλησε με τον γιο του, του τα είπε όλα και έφυγε. Κι έφυγε και πήγε σ’ ένα άλλο μέρος, χωράφι, που είχαν ένα εξοχικό σπίτι κι εκεί αυτοκτόνησε», συμπλήρωσε.

Όλοι, τον έψαχναν μάταια, όλο το βράδυ… Ο 59χρονος στη σκέψη, ότι η οικογένειά του ήταν πλέον δαχτυλοδεικτούμενη στο νησί, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τις επιπτώσεις.
«Τι θα πει ο κόσμος…»

Η τραγική είδηση της αυτοχειρίας του 59χρονου έχει συγκλονίσει το νησί. Κανείς δεν περίμενε ότι η κατάσταση αυτή θα τον οδηγήσει στον θάνατο.

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τον συγχωρεμένο, δεν του άρεσαν οι… οικογενειάρχης άνθρωπος, παλιά μυαλά, δεν του άρεσε να τον συζητάνε οι… η κοινωνία… και απ’ ό,τι καταλαβαίνω γι’ αυτό και ο λόγος που… δεν άντεξε το… Οικογενειάρχης, ήσυχος, δούλευε σε σχολείο… γυμνάσιο, λύκειο ήταν φύλακας, η οικογένειά του, το σπίτι του, η δουλειά του…», δηλώνει συγγενής του 59χρονου.

Συγγενείς της οικογένειας, μεταφέρουν στο LIVE NEWS ότι ο 32χρονος γιος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και συνεχώς στο πλευρό του βρίσκεται ψυχολόγος που τον στηρίζει.

«Επειδή οι φήμες ήταν πάρα πολύ έντονες, σίγουρα θα έφτασαν στα αυτιά του τα σχετικά. Και η αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης, τον οδήγησε στην ακραία την κίνηση που έκανε. Είναι αλήθεια ότι κυκλοφορούν κάποια βίντεο ερωτικού περιεχομένου… Αυτό που δεν είναι σεβαστό και δεν είναι… είναι η δημοσιοποίηση των ερωτικών στιγμών του καθενός. Αυτό όμως, είναι θέμα της αστυνομίας, να ψάξει να δει, από πού ξεκίνησε η διακίνηση, ποιος είναι αυτός ο οποίος διέρρευσε το συγκεκριμένο βίντεο με τον γιο του αυτόχειρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Πηγαδίων, Γιώργος Χατζηκουτσός.

Πράγματι η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνες, προκειμένου να εντοπιστεί εκείνος,ο οποίος αρχικά διέρρευσε το βίντεο που είχε ως συνέπεια να χαθεί μια ζωή.
Οι κλειστές κοινωνίες και η στοχοποίηση

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο LIVE NEWS ο Γιώργος Χατζηκουτσός, πρόεδρος τοπικής κοινότητας Καρπάθου, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για την διαρροή του βίντεο.

«Η Κάρπαθος είναι ένα πανέμορφο νησί και επισκέψιμο χειμώνα καλοκαίρι. Η κοινωνία του νησιού δεν είναι τόσο ανοιχτή όσο θα μπορούσε να πιστέψει ένας επισκέπτης… Είναι μία μικρή κοινωνία και κουβαλάει όλα τα καλά και τα κακά των κλειστών κοινωνιών», δήλωσε ο κ. Χατζηκουτσός.

«Η κλειδαρότρυπα του γείτονα είναι κάτι που μας εξιτάρει και μας ενδιαφέρει. Θέλουμε να μάθουμε, να δούμε, να σχολιάσουμε, να κουτσομπολέψουμε, να κριτικάρουμε, να στοχοποιήσουμε εάν θέλουμε… Όλα αυτά έλαβαν χώρα στον τόπο μου. Όλα αυτά οδήγησαν τον συμπατριώτη μου στην κίνηση που έκανε, να αφαιρέσει την ζωή του. Πρέπει να αναδείξουμε ότι σε αυτόν τον τόπο υπάρχει έλλειμμα υποστηρικτικών δομών. Αυτή τη στιγμή ποιος είναι δίπλα στην οικογένεια του αυτόχειρα;», αναρωτήθηκε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη