Συλλήψεις δολοφόνων του Αλκη, βράδυ Κυριακής στην Θεσσαλονίκη

Τραμπούκοι κακοποιοί κατ' επάγγελμα οι συλληφθέντες φονιάδες.
Συνολικά από την αστυνομία έχουν εκδοθεί δέκα εντάλματα σύλληψης
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι είναι ύποπτοι για την δολοφονία του 19χρονου στη Χαριλάου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τους τέσσερις συλληφθέντες οι τρεις είναι Έλληνες και ο ένας Αλβανός. Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι ηλικίας 19, 20, 21 και 22 ετών, ενώ τρεις εξ αυτών είναι σεσημασμένοι.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και για άλλα έξι άτομα, που εμπλέκονται στη φονική επίθεση.

Την ίδια στιγμή αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων δρούσε με χαρακτηριστικά συμμορίας.

Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι όλοι τους νεαροί, τρεις Έλληνες κι ένας Αλβανός, 20 με 22 ετών και είχαν απασχολήσει πολλές φορές την αστυνομία στο παρελθόν για συμμετοχή τους σε οπαδικά επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι τους είχαν ηγετικό ρόλο όχι μόνο κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο Άλκη, αλλά και στον σύνδεσμο της Θύρας 4 όπου ήταν μέλος και ο 23χρονος που έχει συλληφθεί και αύριο απολογείται.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, του μαύρου αυτοκινήτου που έφτασε στο σημείο της δολοφονίας στο Χαριλάου. Το αυτοκίνητο αυτό βρέθηκε από τους αστυνομικούς σε γκαράζ στην ανατολική Θεσσαλονίκη όπου είχαν φροντίσει να το κρύψουν μετά το αιματηρό περιστατικό.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, εκδόθηκαν σήμερα δέκα (10) Εντάλματα σύλληψης.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη τέσσερις (4) εκ των εμπλεκομένων. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Δικαιοσύνη μέχρι το τέλους
Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη ,για την πολιτεία συνολικά , η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του 23χρονου
Όσον αφορά στον 23χρονο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρχών, υπενθυμίζεται ότι από χθες έχει αρχίσει να αλλάζει τη σκληρή στάση του αφού, παραδέχθηκε ότι ήταν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, αλλά δεν παραδέχεται ότι αυτός σκότωσε τον Άλκη, ούτε ότι είχε φυσική επαφή με τους δύο φίλους του.

Το ίδιο τονίζει ο δικηγόρος του στις πρώτες δηλώσεις του. Ο 23χρονος, μέσω του δικηγόρου του αρνείται τη συμμετοχή του στο έγκλημα και υποστηρίζει πως εκείνος περίμενε τους δράστες μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο δικηγόρος του 23χρονου επισημαίνει πως ο πελάτης του, δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματα και εκτίμησε πως στη φονική επίθεση πήραν μέρος 10 με 12 άτομα. Επιμένει πως ο 23χρονος δεν ήταν μέσα σε αυτά.

Πιο αναλυτικά, o δικηγόρος είπε: 
«Ο εντολέας μου αρνείται τη βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Άλκη και της παρέας του. Δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματα, ήταν οδηγός ενός εκ των οχημάτων όμως δεν είχε επαφή με τους παθόντες. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία η οποία θα είναι μακρά θεωρώ, καθώς υπάρχουν 10 με 12 άτομα που συμμετείχαν. Πρέπει να δούμε την ευθύνη, ενός εκάστου στο τραγικό αυτό περιστατικό».

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν βέβαιο πως όλοι όσοι συλληφθούν θα ισχυριστούν το ίδιο ακριβώς. Ότι δηλαδή ήταν στο σημείο του εγκλήματος αλλά δεν πήραν μέρος στη δολοφονία του Άλκη και στους τραυματισμούς των φίλων του. Γι’ αυτό οι αναλύσεις στα βίντεο συνεχίζονται, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να βρουν νέα αδιάσειστα στοιχεία για τους δράστες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη