Βίντεο σοκ, με την επίθεση καρχαρία που πάγωσε τον πλανήτηΗ πρώτη θανάσιμη επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας εδώ και 60 χρόνια καταγράφηκε στα ανοικτά της θάλασσας με θύμα έναν άνδρα, ο οποίος υπέκυψε στα πολύ σοβαρά τραύματα που υπέστη από τα σαγόνια του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο δίκτυο Nine της Αυστραλίας, «κάποιος κολυμπούσε και ένας καρχαρίας ήρθε και του επιτέθηκε. Ακούσαμε μια κραυγή και γυρίσαμε, φαινόταν σαν ένα αυτοκίνητο να είχε πέσει στο νερό, είδαμε νερό να πετάγεται, και τότε ο καρχαρίας δάγκωνε τον άνθρωπο και υπήρχε παντού αίμα».

Μάλιστα, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες εκτίμησε ότι ο καρχαρίας είχε μήκος 4,5 μέτρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ήταν η πρώτη θανάσιμη επίθεση καρχαρία στο Σίδνεί από το 1963, με την αστυνομία να μην δίνει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ταυτότητα του κολυμβητή. Πιθανόν να είχε βουτήξει για ψαροντούφεκο. Από τη μεριά του, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών δήλωσε όταν οι διασώστες έφθασαν στο σημείο, το θύμα είχε υποστεί πολύ σοβαρά τραύματα και «δεν υπήρχε τίποτα που να μπορούσαν να κάνουν».

Στο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης ακούγεται ένας αυτόπτης μάρτυρας να λέει «θεέ μου, αυτό είναι τρελό!». Η πολιτειακή κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια σε τεχνολογία, ώστε να μειωθούν οι επιθέσεις καρχαριών κατά μήκος των ακτών της, εν μέσω ανησυχιών από τους πολίτες, αναπτύσσοντας δίχτυα σε 51 παραλίες, καθώς και drones και σταθμούς παρακολούθησης καρχαριών, που μπορούν να εντοπίσουν λευκούς καρχαρίες μέσω δορυφόρου και να στείλουν προειδοποίηση όταν εντοπίζεται κάποιος.
ΑΠΕ – ΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη