Κανένα σημείο ζωής, από τον απαχθέντα εδώ και 50 μέρες Γιώργο Κυπαρίσση

Πενήντα ημέρες μετά την απαγωγή, οι δράστες ανεβοκατεβάζουν το ποσό που ζητούν ως λύτρα προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο τον 40χρονο
Σε ένα σκληρό πόκερ επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες οι απαγωγείς του επιχειρηματία, Γιώργου Κυπαρίσση, ο οποίος είχε απαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου στο Ντράφι. Πενήντα ημέρες μετά την απαγωγή, οι δράστες ανεβοκατεβάζουν το ποσό που ζητούν ως λύτρα προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο τον 40χρονο επιτείνοντας την αγωνία της οικογένειάς του.

Την πρώτη ημέρα, οι απαγωγείς είχαν ζητήσει 2 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα προκειμένου να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία. Ωστόσο, η οικογένεια του 40χρονου καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις καθώς δεν είχε τα χρήματα με αποτέλεσμα η ομάδα των απαγωγέων να ρίξει το ποσό στο 1,5 εκατομμύριο.

Στη συνέχεια, ο αδελφός του Γιώργου Κυπαρίσση, ο οποίος κάνει τα παζάρια με τους δράστες, κατάφερε να κατεβάσει τα λύτρα στο 1 εκατομμύριο προσπαθώντας να συγκεντρώσει τα μετρητά.
Τις τελευταίες ημέρες, όμως, οι απαγωγείς έχουν σκληρύνει τη στάση τους και ανεβοκατεβάζουν τις απαιτήσεις τους προσπαθώντας να πάρουν υψηλότερα λύτρα. Από το 1 εκατομμύριο έπεσαν στις 700.000 ευρώ αλλά τελικά απαίτησαν ξανά το αρχικό ποσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδελφός του 40χρονου μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να μαζέψει περίπου 200.000 ευρώ σε μετρητά. Στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα χρήματα έχει προσφερθεί να βοηθήσει και η ελληνοαμερικανίδα φίλη του Γιώργου Κυπαρίσση η οποία μιλούσε μαζί του με βιντεοκλήση την ώρα που οι απαγωγείς τον παγίδευαν στο αμάξι του στο Ντράφι.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση στρέφουν τις έρευνες τους στο επαγγελματικό περιβάλλον του Γιώργου Κυπαρίσση, αξιοποιώντας πληροφορίες για πιθανούς «ανοιχτούς λογαριασμούς» που μπορεί να είχε ο απαχθείς Γιώργος Κυπαρίσσης με τρίτα πρόσωπα, χωρίς να αποκλείονται ακόμη και συνεργαζόμενοι με την εταιρεία εμπορίας ανταλλακτικών του 40χρονου.

Πηγές από το φιλικό περιβάλλον του θύματος της απαγωγής λένε πως μέχρι πρόσφατα οι δράστες έστελναν σχεδόν σε καθημερινή βάση στον αδελφό του βίντεο με τον 40χρονο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα αυτό σταμάτησε γεγονός που οδήγησε τη μητέρα του να γράψει μια επιστολή με αποδέκτες τους απαγωγείς εκλιπαρώντας τους να δώσουν έστω ένα σημείο ζωής του γιου της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη