Βαλάντης: "Είμαι της πατριαρχικής σχολής, θέλω λίγο η γυναίκα να είναι…"


Ο Βαλάντης μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισε μέσα από το Survivor ωστόσο αναφέρθηκε και στα ζητήματα που προέκυψαν μεταξύ του ιδίου και των συμπαικτών του.
"Το να βρίσκομαι στο Survivor ήταν μια ωραία στιγμή της ζωής μου" τόνισε σε πρώτη φάση ωστόσο εξέφρασε τα παράπονά του για την ομάδα των Διασήμων: "Δεν παίρνανε πρωτοβουλίες τα παιδιά. Εγώ ενοχικά προσέφερα στην καλύβα γιατί ήμουν αδύναμος αγωνιστικά και πήγα πολύ αγύμναστος. Είχα πει στα παιδιά θέλω να με έχετε προτεινόμενο γιατί δεν ήμουν καλός παίκτης. Δεν με ενδιέφερε το ενδεχόμενο να φύγω. Πίστευα ότι θα ήταν αλλιώς. Με δυσκόλεψε πιο πολύ το αγωνιστικό κομμάτι. Τα παιδιά στην ουσία μου έλεγαν μην παίξεις σε αυτό το παιχνίδι για να μην χάσουμε πόντο. Ποτέ δεν αισθάνθηκα την αγκαλιά της ομάδας. Όταν έφερνα νίκες αισθανόμουν μια απειλή. Νομίζω το συζητούσαν. Εγώ επέμενα πως δεν θα αντέξω, είχα πολλά πράγματα να κάνω στην Αθήνα καθυστέρησα μάλιστα αρκετά. Περίμενα πως θα φύγω νωρίτερα. Το έλεγα κάθε φορά και στον κόσμο ότι δεν θέλω να μείνω. Μπήκα πέρασα αυτό που ήθελα, τα έζησα όλα", σχολίασε καλεσμένος στη εκπομπή του Love it με την Ιωάννα Μαλέσκου

Για τις κόντρες που είχε με τη Μυριέλλα αποκάλυψε πως ήταν ένα από τα "φάουλ" του αλλά δήλωσε πως δεχόταν και πιέσεις από τους συμπαίκτες του:

"Για χάρη των κοριτσιών , της Αθηνάς, της Ευρυδίκης και του Πηλίδη συνέχισα για το θέμα με τη Μυριέλλα. Έκανα λάθος με πίεζαν να το συνεχίσω. Δεν ήμουν ο εαυτός μου πρώτη φορά . Δικαιολογούσα βέβαια τη Μυριέλλα, αν κι εφόσον ήταν ερωτευμένη.".

"Είμαι λίγο πουριτανός, είμαι της πατριαρχικής σχολής, θέλω λίγο η γυναίκα να είναι… Όταν έμαθα ότι η Μυριέλλα έχει σχέση έξω ενώ φλερτάρει με τον Γιώργο, μου γύρισε το μάτι… Δε μου αρέσει σαν άντρας που είμαι να κοροϊδεύουν έναν άλλο άντρα" είπε ο Βαλάντης.

Ωστόσο εξήγησε ότι η συμπεριφορά της Μυριέλλας τον έφερε στα όρια του: 
"Ερχόταν και σε μένα που είμαι λίγο παλαιών αρχών και μου το έλεγε σαν να ήθελε να μαθευτεί ότι έχει σχέση. Μου το είπε δύο φορές. Όταν έβλεπα ότι η Μυριέλλα να έχει κάτι έξω και πάει να δημιουργήσει κάτι μέσα λέγοντας μου ότι κολακεύτηκα από ένα σχόλιο μου γύρισε το μυαλό. Έκανα βέβαια ένα σχόλιο που δεν έπρεπε να ειπωθεί ποτέ".

Μάλιστα τόνισε πως όλα αυτά οδήγησαν στο πρόσχημα να στηθεί ψηφοφορία εις βάρος της Μυριέλλας, κάτι που δεν τήρησαν οι συμπαίκτες του όπως είπε:
"Υπήρχε μια προτροπή να ψηφιστεί η Μυριέλλα. Αποδεικνύεται από το στήσιμο της τελευταίας ψηφοφορίας. Μου είπαν να ψηφίσω την Μυριέλλα αλλά εν τέλει εγώ ψήφισα την Αθηνά . Η Ευρυδίκη που προέτρεψε να ψηφιστεί η Μυριέλλα στο τέλος ψήφισε εμένα. Είδα ότι εδώ υπάρχει πρόβλημα".

Σχετικά με την Ευρυδίκη δήλωσε πως αρχικά τον προσέγγισε η Αθηνά για να τον ρωτήσει αν του αρέσει: "Η Αθηνά δύο φορές με είχε ρωτήσει αν μου αρέσει η Ευρυδίκη. Εγώ έχω σχέση απάντησα, αν θέλω λέει να κάνουμε κάτι για στρατηγικούς λόγους μπορεί να την βοηθούσα. Εξήγησα στη σύντροφο μου ότι υπάρχουν τέτοια πράγματα".

Αργότερα όμως τα πράγματα μεταξύ τους πήραν διαφορετική τροπή μετά και το επίμαχο σχόλιο που φέρεται να έκανε στο παιχνίδι για το πρόβλημα υγείας της Ευρυδίκης. Σχετικά με αυτό ο Βαλάντης διευκρίνισε τα εξής: Δεν ειπώθηκε όπως περιγράφηκε. 
Με βάση τις δικές μου αρχές και την θρησκεία μας, γιατί εκεί αναφέρθηκα, ο Θεός μας στέλνει κάποιες δοκιμασίες ώστε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Αυτό έχει ειπωθεί από πάρα πολλούς και την εκκλησία. Η Ευρυδίκη ήθελε να με βγάλει ''σκάρτο'' και έλεγε ψέματα για μένα, ψευδορκούσε δηλαδή. Δεν γίνεται να φέρεσαι με τέτοιο τρόπο.Γύρισα και της είπα ήρεμα, γιατί αισθάνθηκα πάρα πολύ μεγάλη λύπη, ότι τελικά ο Θεός μας στέλνει τις δοκιμασίες για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι αλλά εσύ δεν έγινες.

Στη συνέχεια εξήγησε πως ζήτησε συγγνώμη από την Ευρυδίκη και βίωσε την απομόνωση από την ομάδα των Διασήμων:
"Αυτή η άποψη είναι δική μου, βεβαίως την λες σε έναν άνθρωπο και βλέπεις ότι τελικά πληγώνεται, εγώ επι τόπου ζήτησα δυο φορές ειλικρινά συγγνώμη. Δικαιολογώ την δική μου άποψη και ζητώ συγγνώμη αν την πλήγωσα, δεν θα αλλάξω όμως την δική μου κοσμοθεωρία. Μετά το περιστατικό, η Ευρυδίκη δεν με προσέγγισε ποτέ. Εγώ ήθελα να φύγω χωρίς να δω κανέναν. Βρήκαν κάτι το οποίο το μεγένθυναν και το έκαναν τεράστιο. Υπήρχε φοβερή απομόνωση προς το πρόσωπο μου".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη