Εντολή θανάτου για νεαρή δημοσιογράφο, που αγνόησε φανατικούς σκοταδιστές τσαρλατάνουςΗ σκιά της έχει γίνει τις τελευταίες ώρες μια ομάδα αστυνομικών καθώς μετά την παρουσίαση ενός ντοκιμαντέρ για το ριζοσπαστικοποιημένο Ισλάμ, η Γαλλίδα δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ δέχεται απειλές για τη ζωή της.

Η 34χρονη Οφελί παρουσίασε πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «Zone Interdite» (Απαγορευμένη Ζώνη), σχετικά με τον τρόπο με την επιρροή του ριζοσπαστικοποιημένου Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία.

Το ρεπορτάζ εστίαζε στην καθημερινότητα των πολιτών της φτωχής πόλης Ρουμπέ, στη βόρεια Γαλλία. Στην πόλη αυτή, πολλά καταστήματα που απευθύνονται σε Μουσουλμάνους, πωλούν κούκλες χωρίς πρόσωπο και τα εστιατόρια διαθέτουν ειδικές καμπίνες για να τρώνε μόνο γυναίκες.

Τα καταστήματα παιχνιδιών πωλούν απρόσωπες κούκλες προκειμένου να σεβαστούν μια ριζοσπαστική εκδοχή του Ισλάμ που απαγορεύει την απεικόνιση ανθρώπων.

Εκτός από την 34χρονη Γαλλίδα δημοσιογράφο, απειλές για τη ζωή του δέχεται και ο βασικός μάρτυρας του ρεπορτάζ της, ο δικηγόρος Αμίν Ελμπαχί.

Οφελί και Αμίν έχουν δεχτεί τηλεφωνήματα από αγνώστους που τους απειλούν ότι θα τους σκοτώσουν, ακόμη κι ότι θα τους αποκεφαλίσουν, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Μετά την προβολή του επίμαχου ντοκιμαντέρ, οι γαλλικές αρχές έβαλαν «λουκέτο» στο εστιατόριο «Le Familial» που είχε απομονωμένους χώρους για να τρώνε μόνες τους οι Μουσουλμάνες, αν και ντόπιοι έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι τα δωμάτια αυτά δεν ήταν διαθέσιμα μόνο στις γυναίκες, αλλά σε όλους.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη