Χιλιάδες αυτοκίνητα φορτωμένα σε ακυβέρνητο πλοίο - Εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμα του, λόγω πυρκαγιάς


Ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγό πλοίο γεμάτο αυτοκίνητα παρασύρεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, μετά από πυρκαγιά που εξαπλώθηκε γρήγορα στο πλοίο και ανάγκασε το πλήρωμα να εγκαταλείψει το σκάφος, όπως μεταδίδει το CNN.

Το μήκους 320 μέτρων πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων "Felicity Ace" roll-on/roll-off, έπιασε φωτιά στον Βόρειο Ατλαντικό την Τετάρτη καθώς μετέφερε φορτίο οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων Porsche και Volkswagen, από το Emden της Γερμανίας στο Davisville του Rhode Island.

Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, το πλοίο έπλεε 90 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Αζορών της Πορτογαλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πορτογαλικού ναυτικού την Τετάρτη.
Αφού ξέσπασε η φωτιά στο αμπάρι, εξαπλώθηκε και ανάγκασε και τα 22 μέλη του πληρώματος να εγκαταλείψουν το πλοίο. Σύμφωνα με άλλη δήλωση του Πορτογαλικού ναυτικού, το πλήρωμα παρελήφθη με ασφάλεια και μεταφέρθηκε σε τοπικό ξενοδοχείο, με τη διάσωση να συντονίζεται από το Κέντρο Συντονισμού Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης Ponta Delgada.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτη πηγή ρύπανσης από τη φωτιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι ιδιοκτήτες του πλοίου έχουν κανονίσει ρυμούλκηση καθώς συνεχίζει να καίγεται. Εγγεγραμμένο στον Παναμά, το "Felicity Alice" λειτουργεί από την Ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui O.S.K. Γραμμές (MOL).
Η MOL δεν έχει απαντήσει στο αίτημα για σχολιασμό.

Η Porsche επιβεβαίωσε στο CNN Business ότι ορισμένα από τα αυτοκίνητά της, ήταν μεταξύ του φορτίου και ότι οι έμποροι τους επικοινωνούν με πελάτες με αυτοκίνητα στο φλεγόμενο πλοίο.

"Αν και είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιώσουμε τι συνέβη και τα επόμενα βήματα, εμείς -- μαζί με τους συναδέλφους μας στην Porsche AG -- υποστηρίζουμε τους πελάτες μας και τους αντιπροσώπους μας όσο καλύτερα μπορούμε για να βρούμε λύσεις", δήλωσε ο Angus Fitton, Αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων στην Porsche Cars Βόρεια Αμερική. «Είμαστε σε επαφή με τη ναυτιλιακή εταιρεία και είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία των αυτοκινήτων».

Οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες των Porsche πού βρίσκονται φορτωμένες στο πλοίο, όπως ο δημοσιογράφος Matt Farah, ο οποίος είπε ότι είχε μια Porsche Boxster Spyder του 2022 σε αναμονή παράδοσης, έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν πληροφορίες από τις αντιπροσωπείες για την κατάσταση των οχημάτων τους.

"Ο έμπορος επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητό μου, μαζί με τουλάχιστον μια ντουζίνα άλλα οχήματα που περίμεναν, βρίσκεται σε αυτό το σκάφος", είπε ο Farah.

«Δεν είχαν περισσότερες πληροφορίες για μένα, πέρα ​​από την επιβεβαίωση ότι το αυτοκίνητό μου βρισκόταν στο σκάφος και είπαν ότι μόλις η Porsche Cars North America έχει ένα σχέδιο οποιουδήποτε είδους για το πώς να προχωρήσει, ότι θα μοιραστούν τα σχέδια μαζί μου».

Η Volkswagen έχει επίσης πελάτες που περιμένουν οχήματα, στο φλεγόμενο φορτηγό πλοίο.
"Είμαστε ενήμεροι για ένα περιστατικό που αφορούσε ένα φορτηγό πλοίο τρίτου μέρους που μετέφερε οχήματα του Ομίλου Volkswagen μέσω του Ατλαντικού. Το πλοίο ήταν καθ' οδόν προς τη Βόρεια Αμερική", δήλωσε ο Dirk Ameer, εκπρόσωπος της Volkswagen.

"Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε για κανέναν τραυματισμό. Είμαστε σε επικοινωνία με τη ναυτιλιακή εταιρεία για να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό".


Το Felicity Ace μπορεί να μεταφέρει πάνω από 17.000 μετρικούς τόνους φορτίου, σύμφωνα με το Associated Press, με πιθανώς έχει χιλιάδες αυτοκίνητα επί του σκάφους. Το πορτογαλικό ναυτικό είπε ότι από την Πέμπτη, η φωτιά είναι σε εξέλιξη και ένα περιπολικό παραμένει στο σημείο, για να παρακολουθεί το εγκαταλελειμμένο πλοίο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη