Αναζητείται στο Ωραιόκαστρο, άλλος ένας φονιάς του Αλκη


Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την 12ο άνδρα που συμμετείχε την δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς η αστυνομία δεν τον έχει ταυτοποιήσει.
Πρόκειται για τον οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου που είχε στρίψει στο στενό μπροστά από την παρέα του Αλκη με τα στόματα όσων έχουν συλληφθεί να παραμένουν κλειστά.
Η αστυνομία δεν έχει στοιχεία γι’ αυτόν και παραμένει ουσιαστικά ένας άγνωστος. Αυτά που ξέρουν οι αρχές είναι ότι οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο που έστριψε στη Γαζή, κατοικεί στο Ωραιόκαστρο και τη στιγμή της επίθεσης φορούσε σκούφο.

«Η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει άλλος έναςι ύποπτος που όταν συλληφθεί «θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπευθύνων για αυτή την αποτρόπαια πράξη».

Ακούω για κάποιον «μεγάλο» που διαφεύγει της σύλληψης. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει «μικρός και μεγάλος». Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, επεσήμανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Χθες παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ ο Αλβανός που είχε φύγει από τη χώρα την αμέσως επόμενη μέρα από τη δολοφονία του Άλκη.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι η αστυνομία τις τελευταίες ημέρες έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους και κλείνει παράνομους συνδέσμους «φιλάθλων» που είναι άντρα χουλιγκανισμού, βιαιοτήτων και εγκληματικότητας. «Έχουν κλείσει ήδη 11 σύνδεσμοι και σήμερα θα γίνουν 18 επιπλέον έλεγχοι σε ολόκληρη τη χώρα», επισήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι η πολιτεία έχει ήδη κινητοποιηθεί και τις επόμενες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για περαιτέρω μέτρα που προβλέπουν αυστηροποίηση των ποινών και εντατικοποίηση των ελέγχων, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συστράτευσης και των ίδιων των ομάδων για να εξαλειφθούν φαινόμενα οπαδικής βίας.

«Δεν επιτρέπεται να πιστεύει κανείς ότι το να διαθέτει τέτοιους χούλιγκαν είναι δύναμη για την ομάδα του. Είναι ντροπή για την ομάδα του. Οι ομάδες μπορούν να κερδίζουν τους αγώνες μέσα στο γήπεδο και να χαίρονται να βλέπουν οικογένειες να πηγαίνουν στο γήπεδο και όχι ανθρώπους που ετοιμάζονται να γίνουν δολοφόνους από τα 20 χρόνια τους. Για αυτό έχουμε απευθύνει κάλεσμα στους παράγοντες των ομάδων για ενότητα και συστράτευση», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη