Προκλητικά φιλότουρκοι πλέον οι Ρώσοι, μιλούν για "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"



Αναφορές στην "Τουρκική Δημοκρατία Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου" χωρίς να προτάξει τo so called (ούτω καλούμενη), έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τις προηγούμενες μέρες, προκειμένου να δικαιολογήσει την Ρωσική παρέμβαση στην Ουκρανία και την απόσχιση – ανακήρυξη της ανεξαρτησίας δυο περιοχών. Είναι γκάφα; Είναι μια προσπάθεια να βρεί δικαιολογία για την ρωσική πολιτική απέναντι στην Ουκρανία; Η είναι τα ρώσικα "αντίποινα" για τη λειτουργία της βάσης στην Αλεξανδρούπολη και τη χρήση της από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις;

Αρχικά στις 21 Φεβρουαρίου, στο Κρεμλίνο, στη συνεδρίαση υπό τον Πούτιν του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Λαβρόφ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον όρο Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, επιχειρηματολογώντας υπέρ της απόφασης για αναγνώριση από την Μόσχα των "Λαϊκών Δημοκρατιών" του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Στην ομιλία του ο Λαβρόφ είπε:
"Η μόνη σύγκρουση όπου το ένα από τα μέρη αρνείται να μιλήσει με το άλλο, και αυτό υποστηρίζεται πλήρως από τη Δύση, είναι η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. Πάρτε την Κύπρο: Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία, μεσολαβούν τα Ηνωμένα Έθνη. Πάρτε ακόμη και το Μάλι, όπου οι Γάλλοι έχουν τώρα προβλήματα, η κυβέρνηση μιλάει με τους αντάρτες. Το ίδιο ισχύει και στην Αιθιοπία. Βελιγράδι – Πρίστινα, υπάρχει διάλογος υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη