Βρήκαν γυναίκα καθισμένη σε καρέκλα νεκρή, δύο χρόνια μετά τον θάνατό της



Το πτώμα μιας 70χρονης γυναίκας βρέθηκε στο σπίτι της στη βόρεια Ιταλία, δύο χρόνια μετά τον θάνατό της.

Η Μαρινέλα Μπερέτα ζούσε μόνη κοντά στη λίμνη Κόμο στη Λομβαρδία. Το αποσυντεθειμένο σώμα της ανακαλύφθηκε την Παρασκευή από την πυροσβεστική υπηρεσία του Κόμο μετά από καταγγελίες πως ένα δέντρο είχε πέσει στον κήπο της ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης βλάστησης όπως επιβεβαίωσε στο CNN, η υπεύθυνη Τύπου του Δημαρχείου, Φραντσέσκα Μανφρέντι.

Σύμφωνα με το SkyTg24, το πτώμα της βρέθηκε να κάθεται σε μια καρέκλα στο σαλόνι. Η Μανφρέντα δήλωσε πως η αιτία θανάτου της 70χρονης είναι άγνωστη και ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως πέθανε κάποια στιγμή προς τα τέλη του 2019, με βάση την έκταση της αποσύνθεσης. Κανένας συγγενής δεν έχει εμφανιστεί ακόμη, δήλωσε η Μανφρέντα, προσθέτοντας πως η αστυνομία ερευνά εάν υπάρχουν επιζώντα μέλη της οικογένειάς της.

Εκκληση να πάνε όλοι οι κάτοικοι της περιοχής στην κηδεία της
Το πτώμα της επί του παρόντος παραμένει στο νεκροτομείο και η ημερομηνία της κηδείας της δεν έχει οριστεί ακόμη σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Ο δήμαρχος της περιοχής πάντως, Μάριο Λαντρισκίνα κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να παραστούν στην κηδεία της 70χρονης. Όπως είπε στον Ιταλικό Τύπο, η τοπική κυβέρνηση θα ρυθμίσει τα της κηδείας. «Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί και προσκαλώ όλη την πόλη να είναι παρούσα» είπε ο Λαντρισκίνα, προσθέτοντας: «Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, ακόμη κι αν αυτή η γυναίκα δεν είχε συγγενείς, θα μπορούσαμε να γίνουμε συγγενείς της».

Η υπουργός Οικογένειας και Ίσων Ευκαιριών της Ιταλίας, Έλενα Μπονέτι, θρήνησε για τον μοναχικό θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας σε ανάρτησή της στο Facebook. «Αυτό που συνέβη στην Μαρινέλα Μπερέτα στο Κόμο, αυτή η ξεχασμένη μοναξιά, πληγώνει τις συνειδήσεις μας. Η ανάμνηση της ζωής της είναι καθήκον μιας κοινότητας που θέλει να παραμείνει ενωμένη. Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη