Εδεσσα : Συνάντηση Τουρκόφρονων και φιλοσκοπιανών Ελλήνων πολιτών


«Καταπιεσμένες» μειονότητες σε ελληνικό έδαφος αναζητά εναγωνίως το εθνικιστικό μειονοτικό Κόμμα Ισότητας και Ειρήνης (ΚΙΕΦ/DEB), επιδιώκοντας να συνάψει ετερόκλητες συμμαχίες, ενόψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Πρόσφατα αντιπροσωπεία του ΚΙΕΦ, με επικεφαλής την πρόεδρό του Τσιγδέμ Ασάφογλου, βρέθηκαν στην Έδεσσα όπου συναντήθηκαν με τα δύο μοναδικά μέλη της φιλοσκοπιανής ΜΚΟ «‘‘Μακεδονική’’ Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας Krste Misirkov», όπου : «συζητήθηκαν τα τρέχοντα προβλήματα των δύο μειονοτήτων καθώς και η μελλοντική συνεργασία τους» σύμφωνα με ανακοίνωση.


Mέλη της φιλοσκοπιανής ΜΚO, είναι η πρώην ταξιδιωτική πράκτορας Ευγενία Νατσουλίδου και ο αποσχηματισθείς αρχιμανδρίτης Νικόδημος Τσαρκνιάς, που η ανακοίνωση του ΚΙΕΦ αποκαλεί «κ. Νίκο Τσαρκνιά».

Επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί το σύστημα της απλής αναλογικής, στις επόμενες εθνικές εκλογές, το τουρκόφρονο ΚΙΕΦ φιλοδοξεί να κατέλθει αυτόνομα προκειμένου να επιδείξει δύναμη -όπως συνέβη και στις τελευταίες ευρωεκλογές- εξυπηρετώντας τα σχέδια και τις επιδιώξεις της Άγκυρας στην περιοχή της Θράκης.

Επειδή ωστόσο οι ψήφοι της μειονότητας δεν είναι αρκετοί για να πιάσουν το εκλογικό μέτρο του 3% το ΚΙΕΦ προσεγγίζει οποιουσδήποτε στην Ελλάδα αισθάνονται «μειονότητα» και «καταπιεσμένοι» αρχής γενομένης από το δίδυμο Νατσουλίδου – Τσαρκνιά στην Έδεσσα. Πρόκειται για επαγγελματίες «καταπιεσμένους» από τις ελληνικές Αρχές, όπως έχουν αποδείξει τα χρηματικά εμβάσματα που λάμβαναν σωρηδόν στο παρελθόν από Σκοπιανούς της διασποράς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΙΕΦ οι επαφές τουρκοφρόνων και «Μακεντόνετς»: «θα συνεχιστούν, τονίζοντας ότι μια πολυπολιτισμική χώρα με διαφορετικές εθνοτικές καταγωγές αποτελούν πλούτο και θα πρέπει αξιολογηθούν προς όφελος της χώρας».




ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη