Ταυτοποιήθηκαν οι συνεργοί του Αυξέντιου Circau, φονιάδες του Αλκη στην Χαριλάου


Πολύ κοντά στους συνεργούς του 23χρονου Αλβανού Αυξεντίου Circau ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού βρίσκεται πλέον η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι ήταν μαζί με τον Circau στο αυτοκίνητο.

Κρίσιμος αποδείχθηκε ο ρόλος του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η επίθεση, αλλά και η κατοπινή αξιοποίηση πληροφοριοδοτών μέσα από το χώρο των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι θεωρούν πώς ανεξέλεγκτες συμμορίες κακοποιών οι οποίες έχουν παρεισφρήσει στους Συνδέσμους Φιλάθλων χρησιμοποιούν ως πρόσχημα οπαδικές διαφορές, ώστε να συνεχίζουν ανενόχλητοι την εγκληματική τους δράση, με κλοπές, ξυλοδαρμούς και δολοφονίες.
Στην περίπτωση των δολοφόνων του Άλκη, πρόκειται για σεσημασμένους οπαδούς, συλληφθέντες και αυτοί -όπως ο βασικός κατηγορούμενος- για χουλιγκανισμό, οι οποίοι όμως έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

Koύγιας για την άγρια δολοφονία του Άλκη: Οι δράστες πήγαν εκεί για να σκοτώσουν
Για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τα ευρήματα των αστυνομικών Αρχών Θεσσαλονίκης σε σύνδεσμο φιλάθλων μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου φοιτητή.

Ο γνωστός ποινικολόγος κατήγγειλε μάλιστα την ύπαρξη εγκληματικού κυκλώματος. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι αναμένει την απολογία του κατηγορούμενου.

«Γνωρίζω ανεπισήμως ότι η αστυνομία έχει πάρα πολλά στοιχεία, παρότι ο κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή του στην πράξη. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας. Αντικειμενικά στοιχεία που αφορούν τις κάμερες της περιοχής, την αναγνώρισή του, το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου. Στοιχεία αναδεικνύονται στα δικαστήρια», δήλωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, εκείνο που έχει μεγάλη σημασία για εμάς είναι η πλήρης εξιχνίαση του εγκλήματος γιατί οι δράστες είναι περίπου οκτώ: «Πρέπει να συλληφθούν όλοι και να κατηγορηθούν όλοι για το ίδιο αδίκημα. Αν δεν εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση θα είναι ήττα της αστυνομίας. Τα αδικήματα με τα οποία θα κατηγορηθούν είναι ανθρωποκτονία για όλους και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας για όλους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη