"Τάγμα θανάτου" με τρία αυτοκίνητα, οι φονιάδες του Αλκη


Τον τρόπο που έδρασαν οι 11 εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του άτυχου 19χρονου Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά οι αρχές. Τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν σιγά σιγά στη θέση τους μετά τις οκτώ τελευταίες συλλήψεις.

Η επίθεση στο Χαριλάου της Θεσσαλονίκης κατά του 19χρονου και της παρέας του έγινε με τρόπο οργανωμένο. Σαν οι δράστες να δρούσαν τάγμα εφόδου. Έφτασαν με τρία αυτοκίνητα στο σημείο, επιτέθηκαν στους 3 νεαρούς και η δολοφονία του Άλκη ήταν η τραγική εξέλιξη.

Από τα βίντεο που εξέτασαν οι αρχές και τα οποία εν πολλοίς έριξαν φως στις δραματικές στιγμές τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης (01.02.2022) προκύπτει και η συμμετοχή ενός τρίτου αυτοκινήτου, εκτός των δυο (του άσπρου και του μαύρου) που οδηγούσαν ο 23χρονος που απολογείται σήμερα και ο Γ.Κ., πρώην ποδοσφαιριστής. Αυτά τα δυο φαίνονται στο ερασιτεχνικό βίντεο και στο καθένα επέβαιναν τέσσερα άτομα.


Υπήρξε όμως κι ένα τρίτο αυτοκίνητο, σου οποίο βρίσκονταν άλλοι τρεις οπαδοί. Ο ρόλος τους στην επίθεση και τη δολοφονία του Άλκη, δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά και οι τρεις είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες και τα εντάλματα σύλληψης από την επιχείρηση της Κυριακής, που οδηγήθηκαν στον ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, αφού αναζητούνται ακόμη ένα άτομο που συνδέεται με τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Αθήνα και ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία, οι συλληφθέντες «σπάνε» την ομερτά και «δίνουν» έναν 21χρονο Έλληνα ως τον άνθρωπο που κρατούσε το φονικό αυτοσχέδιο μικρό δρεπάνι με το οποίο επιτέθηκε και σκότωσε τον 19χρονο Άλκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη