H ποινή που επέβαλε το δικαστήριο, στον Στάθη Παναγιωτόπουλο


H ποινή που επέβαλε το δικαστήριο, στον Στάθη Παναγιωτόπουλο
Ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον Στάθη Παναγιωτόπουλο για το παρανόμως δημοσιευμένο βίντεο ερωτικού περιεχομένου.

Παράλληλα του επέβαλε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνισή του κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα στον τόπο κατοικίας τους και την επιτήρησή του από κοινωνικό λειτουργό. Το δικαστήριο όρισε και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τους δύο πληρεξούσιους δικηγόρους του.
Η 30χρονη πρώην σύντροφός του είχε καταθέσει μήνυση για διαρροή οπτικού υλικού σεξουαλικού περιεχομένου.
Η δίκη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών καθώς ο δικαστής απαγόρευσε την είσοδο δημοσιογράφων και κοινού στην αίθουσα μετά από αίτημα της 30χρονης.

Η δίωξη που του είχε ασκηθεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τη δημοσιοποιήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σeξουαλική ζωή κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό πλημμελήματος.
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μετατραπεί η κατηγορία σε κακούργημα ωστόσο το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχε σκοπός βλάβης.



«Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ως κακούργημα»

«Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ως κακούργημα έκρινε το δικαστήριο» σημείωσε στις δηλώσεις του ο δικηγόρος του.

Εκανε λόγο για δικαίωση ως ένα βαθμό του κατηγορουμένου. Υποστήριξε πως δεν απέβλεπε στην βλάβη της πρώην συντρόφου του από την επεξεργασία στην οποία είχε υποβάλλει τα συγκεκριμένα βίντεο όπου το πρόσωπό της μηνύτριας είναι εντελώς απροσδιόριστο και σχεδόν δεν φαίνεται πουθενά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη