Πατέρας και γιός, συνελήφθησαν ως δράστες αποτρόπαιου εγκλήματος


Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 73χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 17ης Φεβρουαρίου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί, 68χρονος, 39χρονος και 23χρονη, αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα, μετά από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία και για ληστεία, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένας 38χρονος ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, ο 73χρονος εντοπίστηκε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, θανάσιμα τραυματισμένος, φέροντας τραύματα στο κεφάλι.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι το πρωί της Πέμπτης, οι ανωτέρω δράστες μαζί με τον 73χρονο, μετέβησαν σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του για εργασίες, μετά όμως από διαπληκτισμό που είχαν μεταξύ τους, κυρίως για οικονομικές διαφορές, του έφεραν πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι με έναν κάβουρα, ενώ στη συνέχεια ο 39χρονος τον στραγγάλισε, με αποτέλεσμα να του επιφέρει το θάνατο.

Στη συνέχεια αφαίρεσαν από την κατοχή του 73χρονου γεωργικά εργαλεία, μεταλλική σκάλα, δυο κινητά τηλέφωνα και χρήματα, μέρος των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Στο σημείο μετέβη Ιατροδικαστής και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Μεσσηνίας για εξερεύνηση του χώρου, ενώ τις έρευνες συνέδραμε και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη