10 νέα πλοία παρήγγειλε η "βασίλισσα της Ελληνικής ναυτιλίας", Μαρία Αγγελικούση


Σε όλα τα νεότευκτα θα υψωθεί η Ελληνική Σημαία
Απτόητη συνεχίζει τις επενδύσεις σε νεότευκτα πλοία η Μαρία Αγγελικούση. Η ισχυρή γυναίκα της διεθνούς ναυτιλίας με τον μεγαλύτερο ιδιωτικό στόλο έβαλε δύο νέες παραγγελίες στις γιάρδες της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. για τη ναυπήγηση δύο LNGCs για λογαριασμό της Maran Gas.

Έχει προηγηθεί η παραγγελία στα τέλη του 2021 στα ίδια ναυπηγεία, δύο άλλα LNG carriers, έναντι 411 εκατ. δολ. Τα πλοία θα διαθέτουν μεταφορική ικανότητα επίσης 174.000 κυβικών μέτρων έκαστο και αναμένεται να παραδοθούν έως τον Νοέμβριο του 2024.

Η εταιρεία έχει δώσει συνολικά 10 παραγγελίες σε ναυπηγεία για αδελφά πλοία η χωρητικότητα του καθενός είναι 174.000 κυβικά μέτρα. Τα νεότευκτα πλοία θα έχουν συνολικά μεταφορική ικανότητα 1,7 εκατομμυρίων κ.μ. και θα παραδοθούν σταδιακά από τον Μάρτιο του 2022 έως και τον Δεκέμβριο του 2025. Και στα 10 πλοία θα υψωθεί η Ελληνική σημαία.

Ο στόλος της Maran Gas αποτελείται από 44 πλοία στο νερό συνολικής μεταφορικής ικανότητας 7,3 εκατομμυρίων κ.μ. η οποία θα αυξηθεί στα 9,1 εκατομμύρια με την παραλαβή των νεότευκτων. Στα 39 από τα 44 πλοία είναι υψωμένη η Ελληνική σημαία αφού είναι εγγεγραμμένα στο Ελληνικό Νηολόγιο, ποσοστό 88,6%. Ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου είναι τα 3,11 έτη.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο Όμιλος Αγγελικούση υπέγραψε συμφωνία με κρατική νοτιοκορεατική τράπεζα, με φόντο τη χρηματοδότηση του ναυπηγικού της πλάνου για τα επόμενα τρία έτη στη Νότια Κορέα.

Το 2021 η Maran Gas Maritime παρέλαβε πέντε LNG carriers. Τον περασμένο Ιούλιο το “Maran Gas Isabella” το πρώτο του στόλου το οποίο κινείται με μηχανή X-DF, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με σύστημα λίπανσης που γίνεται με αέρα -air lubrication system- με αυξημένα ποσοστά γεμίσματος -δεν έχει απώλειες στο γέμισμα φορτίου- σε ποσοστό 93,5%.

Ακολούθησαν τα αδελφά πλοία, το «Maran Gas Κalymnos» τον Σεπτέμβριο και το «Maran Gas Ithaca» τον Οκτώβριο.
Επίσης παρέλαβε δύο πλοία με μηχανές διπλού καυσίμου (dual fuel- πετρέλαιο αέριο), δίχρονες. Πρόκειται για τα «Yiannis» του αείμνηστού Γιάννη Αγγελικούση και το «Marana Gas Amorgos».

Η Μαρία Αγγελικούση, γυναίκα χαμηλών τόνων και εργατική, επιλέγει εδώ και χρόνια να ζει μακριά από κοσμικότητες και τα φώτα της δημοσιότητας, δουλεύοντας δίπλα στον πατέρα της τα τελευταία οκτώ χρόνια. 
Η ίδια δεν είχε όνειρο να ασχοληθεί με τη Ναυτιλία, αφού επέλεξε να σπουδάσει Ιατρική, την οποία εξάσκησε για κάποια χρόνια στο Λονδίνο όπου ζούσε μόνιμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη