Θεσσαλονίκη : Εξαρθρώθηκε τρομοκρατική οργάνωση - 28 επιθέσεις με γκαζάκια στην πόληΓια συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Οργάνωση Αναρχική Δράση» κατηγορούνται οι τρεις συλληφθέντες σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε στην είσοδο του «Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» στην οδό Μουσών 37 στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των αστυνομικών ερευνών βρισκόταν ένας 35χρονος, γνωστός στους αντιεξουσιαστικούς κύκλους της πόλης, ο οποίος είχε συλληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια.

Ο 35χρονος βρισκόταν υπό επιτήρηση και ουσιαστικά συνελήφθη επ΄αυτοφώρω για την επίθεση στην είσοδο του Ιδρύματος.
Παράλληλα, φερέται να βρίσκεται πίσω και από την πρόσφατη επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφείο του δικηγόρου ενός εκ των υπόπτων για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα.

Μετά τις αστυνομικές έρευνες, συνελήφθη επίσης η σύντροφος του 35χρονου, καθώς και ένας συνομήλικός του, οι οποίοι κατηγορούνται για τη σύσταση της «Οργάνωσης Αναρχικής Δράσης» και φέρονται να συνδέονται με συνολικά 28 επιθέσεις τα τελευταία 6 χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., η δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορά πράξεις που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον από το 2016, καθώς και τρομοκρατικές πράξεις: της έκρηξης, από κοινού, με χρήση εκρηκτικών υλών, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής, από κοινού, εκρηκτικών υλών ή εκρηκτικών βομβών από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, εμπρησμού, κατοχής, κατασκευής και προμήθειας, από κοινού, πιστολιού, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, οργανώσεων και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με χρήση εκρηκτικών υλών.

Επιπλέον, μετά από έρευνες σε τέσσερα σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, γεμιστήρες και φυσίγγια, υλικά που παραπέμπουν σε εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς και ρούχα και καπέλα με σήματα Ελληνικής Αστυνομίας και ΕΚΑΒ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη