Προσβολές και βαριές κουβέντες, σε βάρος του Αγίου Παϊσίου, από τον "λούμπεν σελέμπριτυ" Πέτρο Τατσόπουλο

Προσβολές και βαριές κουβέντες, σε βάρος του Αγίου Παϊσίου, από τον "λούμπεν σελέμπριτυ" Πέτρο Τατσόπουλο
Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος καυτηριάζει με το γνωστό δικό του τρόπο τη νέα σειρά του Mega που αναφέρεται στον Άγιος Παΐσιο και μόλις ξεκίνησε και καταγράφει πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της σειράς παρακολούθησαν πάνω από  ενάμιση εκατομμύριο τηλεθεατές 
Η σειρά του MEGA «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό και κατέκτησε την κορυφή της τηλεθέασης με αδιαμφισβήτητη πρωτιά σε όλες τις κατηγορίες κοινού.

Στην ανάρτησή του στο Facebook o Πέτρος Τατσόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«-Πώς πάει, άγιε πατέρα; Προχωράει το πρότζεκτ με την αποβλάκωση;
-Μια χαρά προχωράει, τέκνο μου. Έχουμε όμως ακόμη τεράστια περιθώρια.
-Να αποβλακωθούμε περισσότερο;
-Όχι. Να εκδηλώσουμε την αποβλάκωσή μας πιο απενοχοποιημένα.»

Στο παρελθόν μάλιστα δεν είχε διστάσει να παρομοιάζει την υπόθεση του γέροντα Παϊσίου με την Αθανασία του Αιγάλεω :
«Γύρω από τον Γέροντα Παϊσιο -τι είπε, τι δεν είπε, τι εννοούσε με όσα είπε, τι εννοούσε με όσα δεν είπε- στήθηκε μια ανθηρή μακρόβια μπίζνα που άδειασε τις τσέπες πλείστων όσων αφελών, γέμισε τις τσέπες ολίγων ξετσίπωτων επιτήδειων και πυροβόλησε τη νοημοσύνη όλων. 
Για αυτό το πρωτοφανές μεταδικτατορικό σκάνδαλο, συγκρίσιμο μονάχα με το "Νερό του Καματερού" και την "Αθανασία του Αιγάλεω", κανένας εισαγγελέας δεν συγκινήθηκε....».

Aπάντηση σε αυτά που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πέτρος Τατσόπουλος, για την τηλεοπτική σειρά για την ζωή του αγίου Παϊσίου, δίνει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος κάνοντας λόγο για απαράδεκτες διατυπώσεις τονίζοντας
«Όταν λοιπόν κ. Τατσόπουλε δεν μπορείτε να βιώσετε αυτό το περιεχόμενο της πίστης, καλύτερα να σιωπάτε, να μην το αποδομείτε, ούτε να το αποδυναμώνετε με σκοπό να αποδείξετε την “αποβλάκωση” και την “απενοχοποίηση». 

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας λέει:
 «Με λαϊκίστικη ρητορεία και απαράδεκτες διατυπώσεις ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος, για άλλη μια φορά, προσπαθεί να καυτηριάσει ό,τι αφορά την Εκκλησία, την Θρησκεία και την Πίστη.
Αυτή τη φορά βρήκε και πάλι ως θύμα των απόψεων και της ιδεοληψίας του το πρόσωπο του αγίου Παϊσίου, πιστεύοντας με τον τρόπο αυτό ότι επιβεβαιώνει τον προοδευτισμό του και την διαφοροποίησή του από κάθε τι το εκκλησιαστικό και κατά τη γνώμη του οπισθοδρομικό.

Και είναι αποδεκτή η οποιαδήποτε διαφοροποίησή του, όμως η διακωμώδηση, η αήθη φρασεολογία και η ισοπεδωτική έκφραση του λόγου, με τρόπο ειρωνικό και δεικτικό, μάλλον έλλειψη διάκρισης υποδεικνύουν και αυτοπεποίθησης ως προς την αλήθεια των λεγομένων του.
Επιπλέον ο τρόπος με τον οποίον διακωμωδεί το περιεχόμενο της τηλεοπτικής παραγωγής, το οποίο αναφέρεται στη ζωή του Αγίου Παϊσίου, αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού στην λαϊκή ευσέβεια των απλών Χριστιανών και στο αίσθημα θρησκευτικότητας των ανθρώπων εκείνων οι οποίοι τιμούν και σέβονται το πρόσωπο του Αγίου.

Ο όρος “αποβλάκωση” είναι ενδεικτικός του τρόπου με τον οποίο ο κ. Τατσόπουλος αντιμετωπίζει απορριπτικά το περιεχόμενο της πίστης των απλών και ευσεβών χριστιανών, επειδή αυτό δεν συνάδει με την υψηλόφρονα διανόηση και λογικοκρατούμενη αυτοπεποίθησή του. 
Συγχρόνως αποδεικνύει και το ενοχικό σύνδρομο ή τον τρόπο απενοχοποιητικών διεργασιών που σχετίζονται με το περιεχόμενο της πίστης όταν αυτό ιδεολογοποιείται.

Πρέπει να ξέρει όμως ο κ. Τατσόπουλος, ότι αυτή η πίστη των απλών Χριστιανών κράτησε τον λαό ενωμένο απέναντι σε διχαστικές και διασπαστικές εντάσεις και οι άγιοι ήταν αυτοί που στήριξαν, ενέπνευσαν και ενίσχυσαν τον λαό σε κάθε περίοδο μάλιστα σε καιρούς δύσκολους και σκληρούς για την Πατρίδα μας όταν κάποιοι ιδεολόγοι αγωνιστές την “πωλούσαν” στους ξένους.

Όταν λοιπόν κ. Τατσόπουλε δεν μπορείτε να βιώσετε αυτό το περιεχόμενο της πίστης, καλύτερα να σιωπάτε, να μην το αποδομείτε, ούτε να το αποδυναμώνετε με σκοπό να αποδείξετε την “αποβλάκωση” και την “απενοχοποίηση”».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη