Αυτή είναι η οικιακή βοηθός, που έστελνε γυμνές φωτογραφίες των ανηλίκων που φρόντιζε

28χρονη οικιακή βοηθός από το Νεπάλ, παρακολουθούσε τα μικρά παιδιά, ηλικίας 4, 3 και 2 ετών αντίστοιχα τα απογεύματα και τα βράδια όταν εκείνα έμπαιναν για μπάνιο και τα φωτογράφιζε στα κρυφά με την κάμερα του smart κινητού της.

Έπειτα έστελνε τις φωτογραφίες τους, είτε μέσω της εφαρμογής messenger, είτε μέσω WhatsApp σε συνολικά έξι άτομα, τα οποία ερευνώνται από την Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών για πιθανή συμμετοχή τους σε διεθνές κύκλωμα παιδεραστίας.

Σύμφωνα πάντα με στοιχεία μέσα από την δικογραφία, η παρατηρητικότητα του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας που έβλεπε την 28χρονη να φωτογραφίζει τα αδέρφια του αλλά κυρίως η εξαφάνιση από το σπίτι ενός ρολογιού αξίας 25.000 ευρώ, ανάγκασε τους γονείς και εργοδότες της οικιακής βοηθού να της ζητήσουν το κινητό της τηλέφωνο, για να ψάξουν πιθανές συνομιλίες με τρίτα πρόσωπα ή φωτογραφίες του πολύτιμου αντικειμένου. Έτσι ανακάλυψαν και τις φωτογραφίες των ανήλικων τέκνων τους, τις οποίες είχε αποστείλει σε άγνωστα πρόσωπα.

Το κύκλωμα παιδεραστίας
Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αναζητούν τώρα πιθανές επαφές της 28χρονης με μέλη διεθνούς κυκλώματος παιδεραστίας. Εκτιμούν ότι η αποστολή των γυμνών φωτογραφιών των ανήλικων παιδιών σε τρία συγκεκριμένα πρόσωπα μέσω της εφαρμογής Messenger μόνο τυχαία δεν είναι και πως σε καμία περίπτωση δεν «έγινε για πλάκα», όπως είπε η 28χρονη τόσο στον πατέρα όσο και στους αστυνομικούς του Α.Τ. Κηφισιάς που της πήραν κατάθεση. Τα προφίλ των τριών αυτών παραληπτών ερευνώνται εξονυχιστικά, όπως και οποιαδήποτε άλλη επαφή είχε η 28χρονη μέσα στο κινητό της.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό είναι αν αυτά τα έξι πρόσωπα είναι από την Ελλάδα ή ζουν στη χώρα μας, ή πρόκειται για άτομα από άλλες περιοχές του πλανήτη. Στη δεύτερη περίπτωση είναι βέβαιο ότι οι ελληνικές αρχές θα ζητήσουν τη συνδρομή της Ιντερπόλ, του αρχαιότερου και μεγαλύτερου διεθνούς οργανισμού αστυνομικής συνεργασίας με 188 χώρες-μέλη.

Από κόσκινο θα περάσουν και όλες οι συνομιλίες της 28χρονης στο Facebook σε βάθος χρόνου, αλλά και όλες οι συνομιλίες που είχε με τα τρία αυτά πρόσωπα μέσω άλλων εφαρμογών που είχε εγκαταστήσει στο κινητό της, μεταξύ των οποίων και κάποιες που είναι κρυπτογραφημένες. Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει και το γραφείο ευρέσεως οικιακών βοηθών που τη σύστησε στους γονείς των τριών ανηλίκων και ήδη έχει κληθεί ο υπεύθυνος του γραφείου για να δώσει εξηγήσεις.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο διαμέρισμα της 28χρονης στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς όμως να προκύψει κάποιο στοιχείο που να την εμπλέκει σε κύκλωμα παιδεραστίας . Ωστόσο, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, φέρεται να έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για μικροκλοπές.

Η προφυλάκιση
Η 28χρονη απολογήθηκε την περασμένη Πέμπτη στον ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα αποφάσισε την προφυλάκισή της. Κατά την απολογία της, η οικιακή βοηθός από το Νεπάλ προσπάθησε να πείσει τις δικαστικές αρχές ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει τα ανήλικα και πως τα φωτογράφιζε... για πλάκα...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη