Οι Ρώσοι απειλούν με 3ο Παγκόσμιο, πυρηνικό πόλεμο


Ένας Τρίτος Παγκόσμιος θα ήταν πυρηνικός και καταστροφικός, λέει ο Λαβρόφ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε την Τετάρτη 2 Μαρτίου ότι ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος σίγουρα θα οδηγούσε σε χρήση πυρηνικών όπλων και επομένως θα ήταν καταστροφικός, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία, η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μια ειδική, όπως την αποκαλεί, στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Ουκρανίας, θα αντιμετώπιζε έναν «πραγματικό κίνδυνο» εάν το Κίεβο αποκτούσε ποτέ πυρηνικά όπλα.

Την Τρίτη, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο του ΟΗΕ, καθώς δεν μπορούσε να μεταφερθεί στη Γενεύη λόγω του αεροπορικού μπαν και τόνισε ότι η Μόσχα θεωρεί απαράδεκτο να βρίσκονται αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη.
«Ήρθε η ώρα να επιστρέψουν πίσω στις ΗΠΑ» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σύμφωνα με το Ria Novosti. Κάλεσε τη Δύση να διακόψει τα σχέδιά της για κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες.

Επίσης σε ένα εμφανές άνοιγμα προς την Κίνα, ανέφερε πως πρωτοβουλία ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστρίας (AUKUS), πυροδοτεί νέα κούρσα εξοπλισμών. «Υπάρχει αδυναμία συνεργασίας με τη Δύση στα θέματα ασφαλείας. Πρέπει να υποστηριχθούν οι πρωτοβουλίες αποπυρηνικοποιημένων ζωνών», επεσήμανε.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας Λαβρόφ, πολλοί διπλωμάτες προχώρησαν σε μποϊκοτάζ, φεύγοντας από την αίθουσα του ΟΗΕ, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη