Συνελήφθη ο ιερέας που είχε αρπάξει 3,8 εκατ. ευρώ

Στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκε τελικά ο 45χρονος ιερέας από τα Φάρσαλα, που την περασμένη εβδομάδα είχε φύγει από το Δικαστήριο προτού ανακοινωθεί η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση για την υπόθεση υπεξαίρεσης 3,8 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο ιερέας, αλλοίωνε επί σειρά ετών μισθολογικές καταστάσεις ιερέων που υπηρετούσαν σε εκκλησίες των Φαρσάλων. Τελικά, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελευθερία», συνελήφθη αργά χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στην περιοχή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αθηνών στη Λάρισα, όπου βρέθηκε μαζί με τη γυναίκα του.

Για τον ιερέα το δικαστήριο είχε αποφασίσει ποινή κάθειρξης 15 ετών έχοντας κριθεί ένοχος για την εν λόγω υπεξαίρεση. Ο ιερέας χωρίς να είναι κρατούμενος με την ολοκλήρωση της απολογίας του, αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα όταν το Δικαστήριο διέκοψε για διάσκεψη και προκειμένου να εκδώσει απόφαση μετά και την εισαγγελική πρόταση. Όταν οι δικαστές επέστρεψαν στην αίθουσα, με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος, σε αντίθεση με τις άλλες δύο συγκατηγορούμενες απουσίαζε από την αίθουσα.

Να διευκρινιστεί ότι με την έκδοση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο ιερέας θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη Φυλακή προκειμένου να επιμετρηθεί η νέα ποινή (πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε ισόβια). Υπενθυμίζεται πως ο 45χρovos συνελήφθη το 2012 και μέχρι το 2020 που αποφυλακίστηκε εξέτισε περισσότερο από 8 χρόνια οπότε με τη νέα ποινή θα υπηρετήσει το υπόλοιπο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη