Ντόναλντ Τραμπ : "Δεν περίμενα ο Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία"Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μιλά για τις σχέσεις που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και σημειώνει πως ο Ρώσος πρόεδρος… «δεν είναι ο ίδιος»

Έκπληκτος δηλώνει τώρα ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επισημαίνοντας ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν έχει «αλλάξει πολύ».

Σε συνέντευξή στο αμερικανικό δίκτυο «Washington Examiner», ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι παρεξήγησε τις προθέσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν βλέποντάς τον να στέλνει στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία. Ο Τραμπ παραδέχτηκε πως , νόμιζε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθούσε με αυτόν τον τρόπο να «διαπραγματευτεί» και εξεπλάγη όταν εισέβαλε στην Ουκρανία.

Υποστήριξε επίσης ότι ο Πούτιν έχει «αλλάξει πολύ» και πιστεύει ότι η Ρωσία δεν θα είχε εισβάλει στην Ουκρανία αν ο Τραμπ ήταν ακόμη στο Λευκό Οίκο. «Είμαι έκπληκτος. Νόμιζα ότι διαπραγματευόταν όταν έστειλε τα στρατεύματά του στα σύνορα της Ουκρανίας. Νόμιζα ότι διαπραγματευόταν», είπε χθες στη διάρκεια τηλεφωνικής του συνέντευξης στην « Washington Examiner» από το κτήμα του στο Μαρ-α-Λάγκο. «Νόμιζα ότι ήταν ένας δύσκολος αλλά ένας έξυπνος τρόπος διαπραγμάτευσης», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ, ο οποίος φαινόταν να είχε αναπτύξει μια στενή σχέση συνεργασίας με τη Μόσχα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, υπογράμμισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν ήταν ο ίδιος από την τελευταία φορά που οι δύο πολιτικοί άνδρες είχαν συνεργαστεί. «Νομίζω ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αλλάξει. Είναι πολύ λυπηρό για τον κόσμο. Έχει αλλάξει πολύ», τόνισε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

Ο Τραμπ έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για τη σχέση του με τον Πούτιν κυρίως όμως γιατί είχε αποφύγει επιμελώς να τον επικρίνει μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Ήμουν πολύ, πολύ σκληρός με τον Πούτιν. «Ταυτόχρονα, τα πήγαινα πολύ καλά μαζί του. Αλλά τα πήγαινα πολύ καλά με τους περισσότερους ξένους ηγέτες», πρόσθεσε ο τέως Αμερικανός πρόεδρος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη