Μουσουλμάνους Τζιχαντιστές στέλνει ο Πούτιν στην Ουκρανία


Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στην 16η ημέρα του και αποδεικνύεται πιο δύσκολη υπόθεση για τη Ρωσία από ότι είχε υπολογίσει ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να επιτρέψει σε εθελοντές μαχητές να πολεμήσουν εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων και ενέκρινε την παράδοση των δυτικών πυραυλικών συστημάτων που έχουν καταλάβει σε αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Μόσχα.


Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου πρότεινε την παράδοση αντιαρματικών συστημάτων αμερικανικής κατασκευής όπως το Javelin και το Stinger σε μαχητές από τις περιοχές αυτονομιστών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ. Ο Πούτιν, μιλώντας σε συνεδρίαση του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, συμφώνησε μαζί του.

Είπε επίσης ότι θα πρέπει να τους επιτραπεί σε όσους θέλουν να πολεμήσουν εθελοντικά με δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία. Ο Σόιγκου είπε ότι υπήρχαν 16.000 εθελοντές μαχητές στη Μέση Ανατολή που είναι έτοιμοι να έρθουν να πολεμήσουν με δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

«Αν βλέπετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία), τότε θα πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης», δήλωσε ο Πούτιν.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατο ρεπορτάζ της Wall Street Journal, ανέφερε ότι η Ρωσία έχει στρατολογήσει Σύρους μαχητές για την επίθεσή της στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη