Τρεις Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί επισκέπτονται σήμερα το πολιορκούμενο ΚίεβοΕπίσκεψη με μεγάλη συμβολική σημασία που επιβεβαιώνει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία πραγματοποιούν στο πολιορκούμενο Κίεβο τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες

Ενώ ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία μαίνεται για 20η μέρα και κατοικημένες περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσες χτυπώνται καθημερινά με θύματα αμάχους, οι πρωθυπουργοί της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Πολωνίας και της Σλοβενίας θα ταξιδέψουν σήμερα στο Κίεβο για να συναντηθούν με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα.

"Ο σκοπός της επίσκεψης είναι να επιβεβαιωθεί η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην εθνική κυριαρχία και στην ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Ο σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι επίσης να παρουσιαστεί ένα ευρύ πακέτο στήριξης για την Ουκρανία και τους Ουκρανούς", έγραψε ο Φιάλα.

Μαζί με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέσκι, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάροσλαβ Καζίνσκι και τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Γιάνες Γιάνσα, θα μεταβούμε σήμερα στο Κίεβο ως εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να συναντηθούμε με τον Πρόεδρο Ζελενσκι, έγραψε στο twitter.

Σε νέο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε την Τρίτη από τα ρωσικά στρατεύματα να παραδοθούν λέγοντας ότι "έχουν την ευκαιρία να ζήσουν" εάν επιλέξουν να παραδώσουν τα όπλα.ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη