Συνελήφθη στο Λας Βέγκας o 23χρονος υιός Λιακουνάκος


Συνελήφθη στο Λας Βέγκας o υιός Λιακουνάκος
Σε υπόθεση απάτης εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων με bitcoin στις ΗΠΑ φέρεται να εμπλέκεται ο Φίλιππος Λιακουνάκος, γιος του Θωμά Λιακουνάκο και της Νατάσας Λιακουνάκου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει δημοσίευμα του Las Vegas Review-Journal, ο Φίλιππος Λιακουνάκος, κατηγορείται ότι με την συγκεκριμένη απάτη έκλεψε από έμπορο κrυπτονομισμάτων το αστρονομικό ποσό των 500.000 δολαρίων.

«Ένας 23χρονος άνδρας κατηγορείται στο Λας Βέγκας για μια πολύπλοκη απάτη με bitcoin, σύμφωνα με τις αρχές, μέσω της οποίας απέσπασε έως και 500.000 δολάρια από έναν αρχάριο επενδυτή κρυπτονομισμάτων» αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Φίλιππος Λιακουνάκος τέθηκε υπό κράτηση στην κομητεία Κλαρκ, ενώ κατηγορείται για κλοπή ποσού άνω των 100.000 δολαρίων, τη χρήση ταυτότητας άλλου προσώπου με στόχο την πρόκληση οικονομικής ζημίας και την παράνομη πράξη, κακουργηματικού χαρακτήρα, στην οποία εμπλέκονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μεταφορά δεδομένων υπολογιστή.

Ο Λιακουνάκος και η υπόθεση στις ΗΠΑ
Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι στα αρχεία της αστυνομίας δεν αναφέρεται τόπος διαμονής για τον Λιακουνάκο, ωστόσο στο ένταλμα σύλληψης αναγράφεται ότι η αστυνομία τον αναγνώρισε με τη βοήθεια μιας ταυτότητας της πολιτείας της Φλόριντα.

Ένας ντετέκτιβ της αστυνομίας του Λας Βέγκας έγραψε στο ένταλμα σύλληψης για τον Λιακουνάκο ότι το θύμα της υπόθεσης, το όνομα του οποίου έχει κρατηθεί κρυφό από την αστυνομία, ενημέρωσε το Κέντρο Καταγγελιών για Εγκλήματα Διαδικτύου τον Νοέμβριο του 2020 ότι έπεσε θύμα απάτης με bitcoin.

Το θύμα φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι τον προσέγγισε ένας συνεργάτης του που γνώριζε μέσω του Telegram και ότι οι δύο τους συμφώνησαν σε μια συναλλαγή σε bitcoin.

Εν συνεχεία, το θύμα μετέφερε 500.000 δολάρια σε bitcoin, τα οποία περιλάμβαναν 50.000 δολάρια για αμοιβή του πωλητή, στον συνεργάτη του, σε αντάλλαγμα χρημάτων.

Την επόμενη ημέρα, όμως, όταν επικοινώνησε με τον συνεργάτη του για τη συναλλαγή, το άτομο δεν είχε ιδέα για το τι του έλεγε το θύμα και το θύμα αντελήφθη τότε ότι είχε μεταφέρει τα χρήματα σε έναν απατεώνα που εμφανιζόταν ως ο συνεργάτης του.

«Επανεξέτασα τη συναλλαγή στο δημόσιο blockchain και παρατήρησα ότι τα bitcoin μετακινήθηκαν γρήγορα με αυτό που είναι ευρέως γνωστό ως «peeling» για να είναι αδύνατο να εντοπιστεί πού πήγαιναν τα bitcoins», έγραψε ένας ντετέκτιβ στο ένταλμα», συνεχίζει το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη