Tο 1961, μάνα είχε πνίξει τα τρία παιδιά της στην Αττική


Την ώρα που η όλη η Ελλάδα παρακολουθεί συγκλονισμένη τη σύλληψη της μητέρας των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που πέθαναν το ένα μετά το άλλο, οι παλαιότεροι θυμούνται ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που μία μητέρα οδηγείται στη δικαιοσύνη, για τέτοια υπόθεση.

Για την ακρίβεια τρία παιδιά όπως και στην περίπτωση της Πάτρας, κατηγορήθηκε ότι σκότωσε -και τελικά καταδικάστηκε- μία γυναίκα στο Καλαμάκι το 1961.
Πρόκειται για την 35χρονη Αμερικανίδα Τζο-Aν Μπέικερ η οποία είχε υποψίες ότι ο σύζυγός -Αμερικανός Λοχίας στη βάση του Ελληνικού- την απατούσε και θέλησε να τον εκδικηθεί, σκοτώνοντας τα τρία ανήλικα παιδιά τους ενώ εκείνα είχαν αποκοιμηθεί στα κρεβάτια τους.

Το φρικτό φονικό χωρίς μεταμέλεια
Η γυναίκα γράφει ένα σημείωμα για την απιστία του συζύγου της και πνίγει τα δύο κοριτσάκια της ενώ ο 8χρονος γιος της αντιστέκεται και τον σκοτώνει χτυπώντας τον στο κεφάλι με κάποιο αντικείμενο. Στη συνέχεια κάνει απόπειρα αυτοκτονίας με μαχαίρι αλλά εκείνη δεν πεθαίνει.

Μπαίνοντας στο σπίτι της οικογένειας, ο σύζυγος βλέπει το φρικτό θέαμα και παθαίνει νευρικό κλονισμό…

Η μητέρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο και ημέρες μετά, αφού καταφέρει να συνέλθει, λέει πως έκανε ό,τι έκανε γιατί βρήκε κραγιόν στο πουκάμισο του συζύγου της και μια φωτογραφία του με μια άλλη γυναίκα «νέα και ωραία».

«Δεν έπρεπε να ζήσουμε ούτε εγώ ούτε τα παιδιά μου» θα έλεγε η 35χρονη η οποία κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δεν έδειξε μετανιωμένη για τις πράξεις της ενώ δεν ρώτησε ποτέ τι απέγιναν τα παιδιά της.

Η δίκη, η καταδίκη και η χάρη
Στη δίκη της, στο Κακουργιοδικείο Αθηνών, ψυχίατροι είπαν ότι «…είχε ελαττωμένη ικανότητα να αντιληφθεί τι έπραττε» όταν έκανε τους φόνους. Έτσι, αρχικά η γυναίκα δεν καταδικάστηκε σε φυλάκιση αλλά σε εγκλεισμό. 
Η δίκη ξαναγινε όμως στο Κακουργιοδικείο Πειραιά…

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου έπαιξε η κατάθεση ψυχιάτρου που την εξέτασε δύο ημέρες μετά το έγκλημα και απεφάνθη ότι η γυναίκα είχε αντίληψη των πράξεών της όταν σκότωσε τα παιδιά της.

Τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 ετών αλλά δύο χρόνια μετά της δόθηκε χάρη και έφυγε για την Αμερική.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη