680.000 ευρώ έφτασε σε δημοπρασία, το οροφοδιαμέρισμα ιδιοκτησίας Γκερέκου


Το τέλος σε ένα σήριαλ που κρατάει εδώ και αρκετά χρόνια γράφτηκε χθες καθώς άλλαξε χέρια το διαμέρισμα- «φιλέτο» του Αλέξανδρου Γκερέκου στην Κέρκυρα, το οποίο είχε βγει αρκετές φορές στο σφυρί.

Πρόκειται για ακίνητο με απαράμιλλη θέα που βρίσκεται πάνω στην φημισμένη πλατεία Λιστόν της Κέρκυρας, και μάλιστα σε ένα από τα κτίρια που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες του Πάσχα «πρωταγωνιστούν» στο περίφημο έθιμο των «μπότηδων»

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα βγήκε στον χθεσινό πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς 550.400 ευρώ και μετά από ένα τετράωρο «χτυπημάτων» κατακυρώθηκε τελικά στις 680.000 ευρώ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί αρκετές αναβολές και άγονες προσπάθειες. Έτσι, αυτή τη φορά, η τιμή εκκίνησης ήταν μειωμένη κατά 20%, από τις 688.000 ευρώ που ήταν πριν.

Ο πλειστηριασμός αφορούσε το δικαίωμα πλήρους κυριότητας ενός διαμερίσματος εμβαδού 160 τ.μ. που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο κτιρίου επί των οδών Ελευθερίας και Καποδιστρίου στο κέντρο της Κέρκυρας. Αποτελεί αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία που περιλαμβάνει πέντε κύρια δωμάτια, κουζίνα, δύο λουτροαποχωρητήρια, χωλ, και μια μικρή αποθήκη καθώς και δύο εξώστες. Έχει θέα προς τις στέγες του ιστορικού κέντρου της πόλης, το καμπαναριό του Αγίου Σπυρίδωνα, το Νέο Φρούριο, το Παλιό φρούριο με το γήπεδο του κρίκετ, το Μποσκέτο με το παρεκκλήσι της Μανδρακίνας, την Πλατεία της Σπιανάδας και μέχρι τον Ανεμόμυλο…


Το συγκεκριμένο οροφοδιαμέρισμα, καθώς και ένα ακόμη κατασχέθηκαν λόγω χρεών το Νοέμβριο του 2018.
Η PQH, ειδική εκκαθαρίστρια της FBB και επισπεύδουσα, από το 2019 άρχισε να τα βγάζει σε πλειστηριασμό, με τιμές πρώτης προσφοράς 528.000 ευρώ για το διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου και 106.000 ευρώ για την αυτόνομη σοφίτα του πέμπτου ορόφου.
Μετά από ανακοπή που άσκησε ο Αλ. Γκερέκος κατά της PQH, το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας έκρινε ότι η εμπορική αξία των επίδικων ακινήτων είναι υψηλότερη από την εκτιμηθείσα. Έτσι ανέβασε τις τιμές εκκίνησης σε 688.000 ευρώ και 137.600 ευρώ αντίστοιχα.

Σε αυτή την τιμή (688.000 ευρώ) βγήκε το μεγάλο διαμέρισμα τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο πέρυσι χωρίς όμως να εμφανιστεί κάποιος πλειοδότης. Το μικρότερο άλλαξε χέρια τον Ιούλιο καθώς κατακυρώθηκε στο ποσό των 201.000 ευρώ.


Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτησίες αυτές βαρύνονται με τρεις προσημειώσεις υποθήκης που τράπηκαν σε υποθήκες υπέρ της FBB Bank για ποσά 650.000 ευρώ, 150.000 ευρώ και 36.000 ευρώ, την περίοδο 2005-2017, καθώς και με προσημειώσεις για 400.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Αττικής και 70.259 ευρώ υπέρ της Probank.

Η κατάσχεση των παραπάνω ιδιοκτησιών φέρεται να συνδέεται με οφειλές από επιχειρηματικές δραστηριότητες που είχε αναπτύξει στο παρελθόν ο Αλέξανδρος Γκερέκος,- αδελφός της πρώην υπουργού Τουρισμού και νυν προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου-, και συγκεκριμένα με την προ ετών εμπλοκή του στην υπόθεση της γαλακτοβιομηχανίας «Φάρμα Κέρκυρα», μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας περιφερειακός πόλος στην αγορά γάλακτος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη