Ραγδαία μεταβολή του καιρού, σήμερα Κυριακή


Πρόσκαιρη αλλά σημαντική μεταβολή του καιρού, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στη Θεσσαλία, με βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Χιόνια στα βόρεια ορεινά. Ενισχυμένοι άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει μεταβολή από τα βορειοδυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Προοδευτικά θα επηρεαστούν η δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, η Θεσσαλία, νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως τμήματα των Σποράδων και της Εύβοιας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων σε περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 20, στην Ήπειρο από 6 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 19 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 22 βαθμούς, αλλά τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-6 μποφόρ, αλλά προοδευτικά στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και στα νότια πελάγη δε δυτικούς με εντάσεις έως 7 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα νότια 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα ενισχυθούν στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα βόρεια τμήματα 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα δώσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι παροδικά ισχυρά και να συνοδευτούν από πρόσκαιρη χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 4-5 μποφόρ και τοπικά στα ανοικτά του Θερμαϊκού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-6 μποφόρ και στα δυτικά τμήματα του νομού 6-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.









ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη