Θεσσαλονίκη : Και δεύτερος νεκρός από την πυρκαγιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου


Δύο είναι οι νεκροί από την χθεσινή φωτιά στο «Παπανικολάου».
Το πρωί της Πέμπτης κατέληξε εγκαυματίας ο οποίος έφερε εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

«Καιγόταν το κεφάλι το, το στήθος του και τα χέρια του. Μπήκε στο χειρουργείο, έμεινε για 3 ώρες», είπε ο Σπύρος Τρύφων, γιατρός που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης.

Σημειώνεται ότι ο άνθρωπος που κατέληξε σήμερα ήταν αυτός από τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από φωτιά που έβαλε ένας ασθενής που νοσηλευόταν μόνος του σε τρίκλινο δωμάτιο.

Ο ίδιος, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, φέρεται να άναψε τσιγάρο με αποτέλεσμα να γίνει ανάφλεξη από το παρεχόμενο οξυγόνο.

Η σορός του άνδρα που έβαλε τη φωτιά εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, Διαμαντής Χλωρός, σημείωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από ένα τρίκλινο δωμάτιο του νοσηλευτικού ιδρύματος στο οποίο νοσηλευόταν ένας μόνο ασθενής.
«Δεν γνωρίζουμε αν ο συγκεκριμένος ασθενής έβαλε τη φωτιά, απλώς ξέρουμε πως ξεκίνησε από το συγκεκριμένο δωμάτιο».

Έρευνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
Επίσημη ανακοίνωση για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης εξέδωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως μετέβησαν εκτάκτως στην Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ενώ από την αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Καιγόταν μπροστά μου…
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Σπύρος Τρύφων, πνευμονολόγος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της φωτιάς, περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν.

«Βγάζουν (σ.σ. οι ασθενείς) πολλές φορές τη μάσκα από το πρόσωπό τους, αφήνουν το οξυγόνο να τρέχει, πάνε κάνουν 2 – 3 τζούρες και γυρίζουν».

Ο κ. Τρύφων ήταν ο γιατρός που παρενέβη και έσωσε δύο ασθενείς.
«Είδαμε τον έναν να φλέγεται και να χτυπιέται. Ασυναίσθητα πήρα τον πυροσβεστήρα και μπήκα μέσα, έσβησα τον ασθενή που μου είπε ‘άκουσα ένα μπαμ και πήρα φωτιά. Τον τράβηξα έξω για να δω τι γίνεται και είδα σαν φλογοβόλο να βγαίνει η φωτιά από τον τοίχο και έπεσε στα πόδια μου ένας άλλος ασθενής που καιγόταν το κεφάλι του και τα πόδια του».

Όπως είπε ο κ. Τρύφων, ο κίνδυνος ήταν να μεταφερθεί η πυρκαγιά, μέσω του κλειστού κυκλώματος οξυγόνου, σε όλα τα δωμάτια, κάτι που αποφεύχθηκε με την έγκαιρη παρέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου.

«Η πόρτα έλιωσε και τα καλοριφέρ που είναι μαντεμένια έσκασαν», λέει ο γιατρός περιγράφοντας τη θερμοκρασία που είχε αναπτυχθεί στο σημείο.
Οι 28 κλίνες που βρίσκονται στο νοσοκομείο και φιλοξενούν ασθενείς Covid δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
«Χάσαμε έναν άνθρωπο. Απίστευτο να νιώθεις ότι κάηκε χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να παρέμβεις».

Τραγική ειρωνεία, ο γιος του ανθρώπου που πέθανε είχε σχεδιάσει τη μονάδα που νοσηλευόταν ο πατέρας του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη