Εθισμένος στο πόκερ, ο προφυλακισμένος υιός Λιακουνάκος


Εθισμένος στο πόκερ ο προφυλακισμένος υιός Λιακουνάκος
Βλέμμα χαμένο, για την ακρίβεια καρφωμένο στο πουθενά, σαν να μην βρισκόταν στο δικαστήριο, αλλά κάπου αλλού. Ο Φίλιππος Λιακουνάκος με χειροπέδες στα χέρια, έμοιαζε να μην καταλαβαίνει πως βρέθηκε από την μια στιγμή στην άλλη κρατούμενος στις ΗΠΑ, αυτός ένας νεαρός φοιτητής σε πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.

Αν ταιριάζει μια φράση στον μέχρι τώρα βίο του νεαρού γόνου αυτή ανήκει στον Γάλλο γνωμικογράφο Ζοζέφ Ζουμπέρ που λέει ότι «σπαταλούμε στα πάθη όλα εκείνα που μας δόθηκαν για την ευτυχία».
Ο νεαρός Λιακουνάκος δεν είχε πολλά πάθη, για την ακρίβεια είχε μόνο ένα αλλά αποδεικνύεται καταλυτικό για την διαδρομή του.

Ίσως επειδή σπατάλησε στο πάθος του τζόγου, όχι μόνο χρήματα αλλά και τα πιο όμορφα και δημιουργικά χρόνια ενός νέου ανθρώπου, που μεγάλωσε με όλες τις ανέσεις αλλά ήθελε και νόμιζε ότι μπορούσε να βγάλει λεφτά με τον δικό του τρόπο.

Ο εθισμός του στο πόκερ και τον τζόγο μπορεί να τον έκανε να χαμογελάσει κάποιες φορές αλλά φέρεται να τον οδήγησε σε άλλες ατραπούς και εν τέλει στη σύλληψή του πριν από λίγα 24ωρα.
Πλέον κατηγορείται για απάτη με bitcoin αξίας 500.000 δολαρίων, κλοπή ταυτότητας και κακούργημα που αφορούσε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μεταφορά δεδομένων υπολογιστή.

Στο Instagram η προσωπική του σελίδα στην οποία δεν έχει κάνει καμία ανάρτηση, δεν ακολουθεί κανέναν και δεν έχει ούτε έναν ακόλουθο, δεν φέρει το όνομα του αλλά το danielusapoker και αυτή η τελευταία λέξη-πόκερ-είναι η βασική αιτία όλων των προβλημάτων του νεαρού.
Ενός παιδιού που μπορεί να εισέπραξε αγάπη και να μεγάλωσε στα πούπουλα μέχρι τα 14 χρόνια του, χωρίς να του λείψει τίποτε, έζησε όμως την περιπέτεια του πατέρα του με την δικαιοσύνη, τον είδε να προφυλακίζεται και μετά να κυκλοφορεί για μεγάλο διάστημα με ηλεκτρονικό βραχιολάκι εντοπισμού.

Μαθητής του Κολεγίου χωρίς ιδιαίτερες επιδόσεις-στο γυμνάσιο άλλαξε σχολείο-ο Φίλιππος Λιακουνάκος φέρεται να εθίστηκε στο πόκερ πριν λίγα χρόνια και σύμφωνα με πληροφορίες «κόλλησε» για τα καλά.
Μάλιστα, έπαιζε σύμφωνα με τα όσα ακούγονται και διακινούνται τις τελευταίες ώρες κυρίως σε τραπέζια που «στήνονταν» σε σπίτια-λέσχες στην Αθήνα
με δυνατούς παίχτες.

Το 2018 σύμφωνα με το Poker Club Management έπαιξε σε τουρνουά όπου κατέλαβε την 49η θέση κερδίζοντας τέσσερις χιλιάδες ευρώ, όμως όλα
συγκλίνουν στο ότι προτιμούσε τα αληθινά και όχι τα διαδικτυακά τραπέζια.
Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2020 έπαιξε σύμφωνα με το WSOP στο διαδικτυακό τουρνουά και κατέλαβε την θέση Νο 1195 κερδίζοντας μόλις 559 δολάρια.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο καταγγέλλων ενημέρωσε το Κέντρο Παραπόνων για θύματα διαδικτύου, ότι έπεσε θύμα απάτης με bitcoin και απώλεσε 500.000 δολάρια.
Σύμφωνα με την καταγγελία το θύμα νόμιζε ότι επικοινωνούσε με συνεργάτη του, αλλά διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και όταν ο «συνεργάτης» εμφανίστηκε ξανά με νέο αίτημα συναλλαγής σε bitcoin αξίας 999.900 δολαρίων κατάφερε να αποσπάσει ένα email.




Δεν πληρώθηκε η εγγύηση
Αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μια σειρά ενταλμάτων οδήγησε τις αρχές στον νεαρό Λιακουνάκο, η σύλληψη του οποίου ταρακούνησε για τα καλά την οικογένεια.

Η μητέρα του Νατάσσα Λιακουνάκου που επρόκειτο να αναχωρήσει εσπευσμένα για την Αμερική παρέμεινε τελικά προς το παρόν στην Ελλάδα, ενώ κύκλοι της οικογένειας επιμένουν ότι ο νεαρός έπεσε θύμα απάτης.
Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το ένταλμα περιλαμβάνει «σωρεία διορθώσεων», κάτι πάντως που δεν εμπόδισε τον δικαστή να ορίσει εγγύηση 250.000 δολαρίων προκειμένου να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος ο εθισμένος στο πόκερ νεαρός.

Μόνο που σύμφωνα με πληροφορίες, τα λεφτά της εγγύησης δεν έχουν ακόμη βρεθεί και έτσι ο 23χρονος κρατείται στην φυλακή μέχρι να βρεθεί το ποσό.
Ακόμη και τότε όμως ο Φίλιππος Λιακουνάκος θα πρέπει να παραμείνει για έξι τουλάχιστον μήνες στις ΗΠΑ μέχρι να να γίνει η δίκη του, από το αποτέλεσμα της οποίας θα εξαρτηθεί αν θα εκτίσει κάποια ποινή ή θα αθωωθεί.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή παρά τις εκάστοτε νουθεσίες των γονιών του να αφοσιωθεί στις σπουδές του, ο νεαρός τις αγνόησε και φέρεται να είχε μπει για τα καλά στον κόσμο του τζόγου, αφήνοντας ενίοτε σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν μεγάλα χρέη.
Χρέη που έπρεπε να αποπληρωθούν ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα στις ΗΠΑ ο Φίλιππος Λιακουνάκος εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις όπως αυτή που έγινε γνωστή από το WSOP.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα κατηγορήθηκε ότι εξαπάτησε τον νικητή του τουρνουά Colossus Κορντ Γκαρσία για ποσό 600.000 δολαρίων η οποία είναι άγνωστο αν έχει πάει σε δικαστήριο ή διευθετήθηκε εξωδικαστικά.
Προς το παρόν ο γιος του Θωμά και της Νατάσας Λιακουνάκου, μετράει μέρες και νύχτες στην φυλακή, αναλογιζόμενος ίσως τι έκανε λάθος. Μόνο που άργησε να το πράξει, ίσως επειδή το πάθος ή ο εθισμός του-πείτε το όπως θέλετε-στα χαρτιά δεν άφησαν ποτέ χώρο στην λογική και την καθαρή σκέψη να επικρατήσουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη