Εχασε την ζωή του στα Ιμαλάια, ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης


Νεκρός είναι ο Αντώνης Σύκαρης, ένας από τους καλύτερους Έλληνες ορειβάτες όλων των εποχών. Σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook, «δυστυχώς συνέβη ό, τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή.

Ο Αντώνης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή.
Σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου».

Ποιος ήταν ο Αντώνης Σύκαρης
Ο Αντώνης Σύκαρης γεννήθηκε το 1962 και με τη σύζυγό του Καλλιόπη Κόνη είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, την Βιολέτα και τον Γιάννη, ενώ είχαν και μια εγγονή, την Ίριδα. Το 1976 ίδρυσε την ομώνυμη αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών συσκευών «ΣΥΚΑΡΗΣ», με 28 σημεία πώλησης, 400 εργαζόμενους και ετήσιο κύκλο εργασιών 60 εκατ. ευρώ, της οποίας μέχρι το 2006 παρέμεινε ιδιοκτήτης.

Από το 2006 ήταν CEO της εταιρείας ΑΛΠΙ Α.Ε, με δραστηριότητες – Real Estate, Self Storages, Student Residences, Energy Production. Από το 1991 ήταν μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών ΣΕΟ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης ΕΟΟΑ.

Ήταν αθλητής της κορυφαίας εταιρείας Marmot, της Marmot Mountain Europe.

Επίσης ήταν μέλος της Team Garmin Greece, μέλος του Team 100 Mentors, επίσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ. Ήταν ομιλητής (Inspirational- Motivational Speaker) σε εταιρείες, Πανεπιστήμια, εκδηλώσεις και στο Tedx, καθώς και πρεσβευτής καλής θέλησης των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα Λιναρδάτου.

Ο Αντώνης Σύκαρης ήταν ο μοναδικός Ελληνας που έχει σκαρφαλώσει 5 από τις 14 οκτάρες κορυφές της γης του κορυφαίου ορειβατικού project Grand slam:
  • Everest 8.848m
  • Kangchenjunga 8.586m
  • Manaslu 8.163m
  • Lhotse 8.516m
  • Annapurna 8.091m

Συμμετείχε ως μοναδικός Έλληνας, στην διεθνή χειμερινή αποστολή 2020/21 στο Κ2, 8.611m (7.450μ).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη