Αγρια επίθεση σκυλιού σε τουριστική περιοχή, με θύμα τουρίστρια που έχασε το σκυλάκι της με φρικτό τρόπο


Ανυπεράσπιστο στα δόντια σκύλου ράτσας πίτμπουλ βρέθηκε χθες το πρωί (13-04-2022) στη Σκιάθο ένα μικρόσωμο σκυλάκι, ράτσας κοκόνι. Το μανιασμένο ζώο του επιτέθηκε ανελέητα, όταν στις 10:30 κατάφερε να βγει από περιφραγμένο οικόπεδο στην περιοχή Μεγάλη Αμμο και το είδε να κυκλοφορεί ελεύθερο.

Το μικρόσωμο σκυλάκι, το οποίο ανήκε σε 39χρονη Αγγλίδα, τραυματίστηκε θανάσιμα από τα δόντια του στην άγρια σκυλομαχία που ακολούθησε. Δεν μπόρεσε να το προστατέψει κανένας. Η κάτοχός του απευθύνθηκε σοκαρισμένη στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου και έκανε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του Πίπμπουλ.

Ο κάτοχος του πίτμπουλ συνελήφθη από την Αστυνομία και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των αρ. 378 Π.Κ. για φθορά ξένης περιουσίας, 27 του Π.Κ. για ενδεχόμενο δόλο και αρ. 9 του Νόμου 4830/2021 περί ευζωίας ζώων. Στον σκυλοκαβγά φέρεται να ενεπλάκη και ένας ακόμη σκύλος, ράτσας Χάσκι, ωστόσο η 39χρονη δεν άσκησε εναντίον του ιδιοκτήτη του μήνυση, καθώς τα θανάσιμα τραύματα στο κοκόνι προήλθαν από το Πίτμπουλ, όπως προέκυψε.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο 41χρονος κρατήθηκε για να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο και τελικά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα. Σε βάρος του το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου βεβαίωσε διοικητικό πρόστιμο, καθώς το σκυλί δεν ήταν τσιπαρισμένο. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη