ΔΙ.ΠΑ.Ε : "Καμία αλλαγή στους υφιστάμενους φοιτητές μας"


«Εκείνοι που βρίσκονται ήδη μέσα στο πανεπιστήμιο ολοκληρώνουν κανονικά τη φοίτησή τους χωρίς να αλλάξουν οι συνθήκες», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Stαtus 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η πρόταση της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) σχετικά με τη συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων.

Το υπουργείο Παιδείας, όπως εξήγησε ο κ. Συρίγος, ζήτησε από τα 13 πανεπιστήμια της χώρας να καταθέσουν προτάσεις σχετικά με την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη. Όπως ανέφερε, «το ΔΙΠΑΕ κατέθεσε πρόταση που αφορά την κατάργηση ενός τμήματος και στη συγχώνευση δύο άλλων τμημάτων στις Σέρρες».

«Οι προτάσεις των πανεπιστημίων θα τεθούν υπόψιν της Ανεξάρτητης Αρχής Εθνικής Εκπαίδευσης. Είναι λάθος πριν μιλήσει η Αρχή να πω τίποτα γιατί θα είναι σαν να την ακυρώνω. Η Αρχή θα εξετάσει συνολικά την κατάσταση», τόνισε ο υφυπουργός. Στη συνέχεια οι εισηγήσεις της Αρχής θα έρθουν στο υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Συρίγος χαρακτήρισε φυσιολογική την ανησυχία των γονέων, αλλά σημείωσε, πως όποιες αποφάσεις ληφθούν, «κατά κανόνα υπάρχει μια αρχή ότι εκείνοι που βρίσκονται ήδη μέσα στο πανεπιστήμιο ολοκληρώνουν κανονικά τη φοίτησή τους χωρίς να αλλάξουν οι συνθήκες που φοιτούν».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη